Την Κυριακή το μνημόσυνο του αγωνιστή Γιώργου Σπαθόπουλου

Την Κυριακή 12.15 μ.μ στις 8/12 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Μαρούσι (Πλατεία Αμαρουσίου),θα πούμε για μια ακόμα φορά στο σαρανταήμερο μνημόσυνο του το αντίο στον αγαπημένο μας φίλο, συναγωνιστή και σύντροφο Γιώργο Σπαθόπουλο, που “έφυγε” πρόσφατα(24/10) τόσο ξαφνικά από κοντά μας.

Ο Γιώργος Σπαθόπουλος υπήρξε μέλος του ΠΑΣΟΚ (επί ημερών Ανδρέα Παπανδρέου) και στην συνέχεια ιδρυτικό μέλος του ΔΗΚΚΙ και μέλος του Π.Σ του (μέχρι και τις ευρωεκλογές).

Ήταν μέλος του συντονιστικού της Π.Ε Αμαρουσίου της ΛΑ.Ε και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Λ. Μαγιάκη.

Συνταξιούχος τραπεζικός, διετέλεσε συνδικαλιστής, μέλος της ΟΤΟΕ. Συμμετείχε στο συντονιστικό της κίνησης “ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ-RESTART” καθώς και στην επιτροπή Αλληλεγγύης στην Συρία. Δραστήριο μέλος του κινήματος κατά των πλειστηριασμών(για την δράση του αυτή είχε προσαχθεί στην ΓΑΔΑ). Συνεπής αγωνιστής της Δημοκρατίας και της ελευθερίας,με πνεύμα μαχητικό και ελεύθερο.

Θα μείνει για πάντα στην μνήμη μας, για την ηρεμία και την πραότητα του, πάντα καλόγνωμος με ένα καλοσυνάτο χαμόγελο.

Από νεαρός ενεργός στο Αντιδικτατορικό Μεταναστευτικό Κίνημα Ελλήνων φοιτητών & εργατών του Εξωτερικού, θα μας λείψει το χαμόγελο και η ταπεινή πανταχού παρουσία του σε κάθε εκδήλωση, διάλεξη, πορεία & διαδήλωση με ριζοσπαστικούς δημοκρατικούς, πατριωτικούς και σοσιαλιστικούς στόχους. Τον ευχαριστούμε για το κουράγιο και το ανυποχώρητο. Κάποιοι παλαιοί φίλοι & σύντροφοι θα τον “κουβαλάνε” πάντα μαζί τους. Ήταν ένας απροσδόκητος, ξαφνικός, πρόωρος και άδικος θάνατος.


Πηγή