Στρατηγός Χαφτάρ της Λιβύης: Άκυρη η συμφωνία με Τουρκία

λιβύης

O Διοικητής του Εθνικού Λιβυκού Στρατού καλεί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να ματαιώσει τα σχέδια της Άγκυρας που στοχεύουν στην «αποκατάσταση της καταστρεπτικής επιρροής της στην περιοχή»

Να βάλει φρένο στα σχέδια της Άγκυρας ζητά από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ο Διοικητής του Εθνικού Λιβυκού Στρατού, Χαλίφα Χαφτάρ.

Ο διοικητής του Εθνικού Λιβυκού στρατού αναφέρθηκε στο σύμφωνο θαλάσσιας οριοθέτησης μεταξύ Τουρκίας-Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης.

Όπως μεταδίδει η αραβόφωνη ιστοσελίδα «Αawsat», ο Χαφτάρ σε δήλωσή του καλεί το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να ματαιώσει τα σχέδια της Άγκυρας που στοχεύουν στην «αποκατάσταση της καταστρεπτικής επιρροής της στην περιοχή».

Ο ίδιος περιέγραψε την κυβέρνηση της Λιβύης ως «νεκρό εγκέφαλο», λέγοντας ότι δεν έχει την εντολή να υπογράψει τέτοιες συμφωνίες, επομένως, αυτές καθίστανται άκυρες.

Επιπλέον, χαρακτήρισε τη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης ως «επιθετική πράξη που απειλεί τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια και τη θαλάσσια ναυσιπλοΐα».

«Η Τουρκία έχει γίνει άμεση απειλή για τα συμφέροντα του λαού της Λιβύης», προειδοποίησε ο Χαφτάρ


Πηγή