Πρόεδρος Βουλής Λιβύης: Το μνημόνιο Τουρκίας με κυβέρνηση Τρίπολης είναι άκυρο

πρόεδρος

Μήνυμα αντίστασης σε όποιον προσπαθήσει να παρέμβει στα εσωτερικά της Λιβύης, έστειλε ο Αγκίλα Σάλεχ Ίσα (Aguila Saleh Eissa) πρόεδρος της βουλής των αντιπροσώπων, της Λιβύης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα ομόλογό του, Κώστα Τασούλα και τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια.

Ο κ. Ισα επανέλαβε ότι η συμφωνία Ερντογάν με το καθεστώς της Τρίπολης είναι παράνομη και απορριπτέα, ενώ απηύθυνε πρόσκληση στις ελληνικές εταιρίες, να δραστηριοποιηθούν στην ανοικοδόμηση της Λιβύης, λέγοντας ότι το 90% της χώρας, ελέγχεται από τον λιβυκό στρατό.

Μετά τη συνάντηση που έγινε στο γραφείο του προέδρου της Βουλής, παρουσία του Έλληνα ΥΠΕΞ και του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ελληνολιβυκής φιλίας, Άγγελου Συρίγου, τόσο ο κ. Τασούλας όσο και ο κ. Δένδιας υπογράμμισαν τη στήριξη τους στις προσπάθειες της βουλής των αντιπροσώπων της Λιβύης.

Ο Λίβυος πρόεδρος επανέλαβε πολλές φορές ότι η συμφωνία της Τουρκίας είναι άκυρη καθώς, όπως είπε, η κυβέρνηση της Τρίπολης δεν έχει δικαίωμα υπογραφής επίσημων συμφωνιών. “Εμείς θα είμαστε μια ομάδα που θα ακυρώσουμε αυτή τη συμφωνία“, τόνισε. Προσέθεσε ότι “επιβεβαιώσαμε την επιθυμία μας να ξεκινήσουμε θαλάσσια και αεροπορική σύνδεση“.


Πηγή