Προ των πυλών το σχέδιο «Ηρακλής» για τα κόκκινα δάνεια

Της Ναντίν Χαρδαλιά

Το σχέδιο «Ηρακλής» με στόχο την απομείωση των συσσωρευμένων κόκκινων δανείων στις τράπεζες, προωθεί άμεσα στη Βουλή το οικονομικό επιτελείο μετά την ολοκλήρωση του φορολογικού νομοσχέδιο.

Στις 13 Δεκεμβρίου η ψήφισή του στην Ολομέλεια

Σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών, το επίμαχο σχέδιο νόμου βρίσκεται προ των πυλών και συγκεκριμένα υπολογίζεται να συζητηθεί και να ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, την επόμενη Πέμπτη 12/12 στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής και την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου στην Ολομέλεια.

Ρύθμιση 30 δις προσδοκά το οικονομικό επιτελείο

Σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου εκτιμάται ότι μπορεί να οδηγήσει στη ρύθμιση κόκκινων δανείων ύψους 30 δισεκατομμυρίων ευρώ σε σύνολο 75 δις και σε επίπεδο ποσοστού να μειώσει στο τέλος του έτους άνω του 40% του συσσωρευμένου αποθέματός τους.

Κατά πληροφορίες η Κομισιόν έχει δώσει το πράσινο φως στον «Ηρακλής», αποφαινόμενη ότι οι κρατικές εγγυήσεις θα παρέχονται έναντι αμοιβής με όρους της αγοράς ανάλογα με τον κίνδυνο που αναλαμβάνεται, δηλαδή, όπως θα ήταν αποδεκτό για έναν ιδιώτη επιχειρηματία υπό τους όρους της αγοράς.

14 με 18 Δεκεμβρίου ο προϋπολογισμός του 2020 στην Ολομέλεια

Την ψήφιση του σχεδίου «Ηρακλής» θα ακολουθήσει η συζήτηση και ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού του 2018 στην Ολομέλεια, ως το τελευταίο παραδοσιακά νομοσχέδιο πριν το κλείσιμο της Βουλής για τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Η «μάχη» του προϋπολογισμού θα ξεκινήσει στην Ολομέλεια το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου και θα ψηφιστεί την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου.

Πηγή: skai.gr