Οικονόμου: Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ομάδες στο φάσμα της παρανομίας

Της Ναντίν Χαρδαλιά

Τα πυρά του ΣΥΡΙΖΑ, εναντίον της κυβέρνησης για αύξηση των φαινομένων αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, επειδή η ίδια επιλέγει συνειδητά την «αστυνομοκρατία από την αστυνόμευση», απέκρουσε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, εξαπολύοντας αιχμές περί στήριξης της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε «ομάδες στο φάσμα της παρανομίας», που όπως υπογράμμισε δεν έχουν καμία σχέση με τη νεολαία και τις επετείους.

Λ. Οικονόμου: «Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ομάδες στο φάσμα της παρανομίας»

«Λυπάμαι γιατί τα γενικεύετε. Υποστηρίζετε ομάδες στο φάσμα της παρανομίας που δεν έχουν σχέση με νέους, που τίμησαν τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Δεν έχουν καμία σχέση με τη νεολαία αυτές οι ελάχιστες παραβατικές ομάδες παρανόμων», επισήμανε ο Λευτέρης Οικονόμου, προκληθείς να απαντήσει σχετικά κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή.

Γιαννούλης (ΣΥΡΙΖΑ): Κάποιοι ονειρεύονται σιδερένια γκλοπ

Η σε αυστηρό ύφος αναφορά του, αποτελούσε απάντηση στην κριτική του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Γιαννούλη ο οποίος αξιοποίησε αναρτήσεις συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ για να υποστηρίξει πως κάποιοι ονειρεύονται σιδερένια γκλοπ, ενώ σχολιάζοντας την πολυσυζητημένη φωτογραφία ημίγυμνου διαδηλωτή υπό αστυνομικό κλοιό είπε: «αυτό λέγεται και ξύλο και άχτι».

Οικονόμου: Διερευνάται το περιστατικό με τον ημίγυμνο διαδηλωτή σε αστυνομικό κλοιό – «ΟΧΙ» στη γενίκευση

Αναφορικά με τον ημίγυμνο διαδηλωτή, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, έκανε λόγο για περιστατικό το οποίο τελεί ήδη υπό διερεύνηση και άφησε να εννοηθεί ότι ήταν μεμονωμένο, αφού υπεραμυνόμενος του έργου της ΕΛ.ΑΣ, τόνισε: «το γενικεύσατε και δεν αναγνωρίζετε ότι έγινε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου και του Γρηγορόπουλου με τα μέτρα που πήρε η ΕΛ.ΑΣ, να γίνουν οι διαδηλώσεις χωρίς να δημιουργηθεί κανένα επεισόδιο».

Στα Εξάρχεια μετά το πέρας των συγκεντρώσεων τα επεισόδια

Ο κ. Οικονόμου, υποστήριξε ότι τα επεισόδια έγιναν στα Εξάρχεια δύο με τρείς ώρες μετά την ολοκλήρωση των συγκεντρώσεων, σημειώνοντας ότι οι αστυνομικές δυνάμεις επέβαλαν την τάξη και καταλήγοντας υπογράμμισε ότι ήταν η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που έγιναν αυτές οι πορείες χωρίς να δημιουργηθούν έκτροπα.