Γλύτωσε βρέφος που βρέθηκε σε κάδο σκουπιδιών στην Καλαμάτα-Το απορριμματοφόρο καθυστέρησε

βρέφος

Έρευνα για το μωρό που βρέθηκε σε κάδο σκουπιδιών διεξάγει η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, ενώ παραμένει στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου μας ενυδατώνεται με ορό και σιτίζεται.

Συγκλονιστικά στοιχεία για το πώς γλίτωσε το βρέφος που βρέθηκε σε κάδο απορριμμάτων στην Καλαμάτα έδωσε ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος. Η κατάσταση του μωρού χαρακτηρίζεται γενικά καλή.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Καλαμάτας που μίλησε στην τηλεόραση του Alpha, ο υπόγειος κάδος στον οποίο βρίσκεται είναι σε βάθος τεσσάρων με πέντε μέτρα και το παιδί «γλίτωσε από θαύμα».

«Ήταν τυχερό στην ατυχία του. Η συγκεκριμένη περιοχή “σηκώνεται” από τις 5 το πρωί. Το απορριμματοφόρο καθυστέρησε να φτάσει λόγω μιας βλάβης και να ξέρετε ότι αν έφτανε δίπλα στον κάδο το κλάμα του μωρού δεν θα ακουγόταν. Επίσης να πω ότι τα απορριμματοφόρα δεν μεταφέρουν, συμπιέζουν τα απορρίμματα», σημείωσε.

Τι αναφέρει το νοσοκομείο

Όπως ανέφερε υπήρχαν κάποια αναπνευστικά προβλήματα που έχουν ξεπεραστεί και νοσηλεύεται σε παιδιατρική κλινική.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, όπως αναφέρει το tharrosnews.gr, την Τετάρτη στις 07:50 «προσκομίστηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου μας από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας ένα νεογέννητο αγοράκι ηλικίας μεταξύ 5-10 ημερών σε καλή γενική κατάσταση με ίκτερο χωρίς εμφανή εξωτερικά στοιχεία κακοποίησης. Παραμένει στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου μας ενυδατώνεται με ορό και σιτίζεται».Εκκρεμούν τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου.

Έρευνα διεξάγει η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, ενώ όπως αναφέρεται σχετική ανακοίνωση «το βρέφος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας και από την πρώτη ενημέρωση των γιατρών φαίνεται καλά στην υγεία του».


Πηγή