Βρετανία: Διευρύνεται η διαφορά Συντηρητικών-Εργατικών μέρες πριν τις εκλογές

Το προβάδισμα των Συντηρητικών του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον έναντι των Εργατικών αυξήθηκε στις 9 μονάδες από 6 που ήταν πριν από μια εβδομάδα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της BMG για λογαριασμό της εφημερίδας Independent που δημοσιεύεται τέσσερις ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές στη Βρετανία.

Το Συντηρητικό Κόμμα λαμβάνει το 41%, δύο μονάδες πάνω, σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της BMG που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 30 Νοεμβρίου.

Πτώση του Εργατικού Κόμματος

Το Εργατικό Κόμμα έχασε μια μονάδα και λαμβάνει το 32% της πρόθεσης ψήφου.

Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες σημείωσαν άνοδο κατά μία μονάδα και λαμβάνουν 14% και το Κόμμα Brexit παραμένει αμετάβλητο στο 4%.

Η έρευνα της εταιρίας BMG έγινε ηλεκτρονικά σε δείγμα 1.542 ψηφοφόρων μεταξύ 4ης Δεκεμβρίου και 6ης Δεκεμβρίου.

Άλλες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου έδειξαν ότι οι Συντηρητικοί προηγούνται των Εργατικών από 8 έως 15 μονάδες.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Survation για λογαριασμό της τηλεοπτικής εκπομπής Good Morning Britain του ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού ITV, τα ευρήματα της οποίας θα μεταδοθούν σήμερα, το Συντηρητικό Κόμμα του πρωθυπουργού της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, αύξησε τη διαφορά του από το Εργατικό Κόμμα στις 14 εκατοστιαίες μονάδες.

Κατά τη δημοσκόπηση αυτή, οι Τόρις συγκεντρώνουν το 45% των προθέσεων ψήφου (+2%), ενώ οι Εργατικοί του Τζέρεμι Κόρμπιν το 31% (–2%) ενόψει των πρόωρων βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν την Πέμπτη στη Βρετανία.

Τα αποτελέσματα είναι στρογγυλοποιημένα από το ινστιτούτο.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων σε δείγμα 1.012 ψηφοφόρων από την 5η ως την 7η Δεκεμβρίου.


Πηγή