Πρόεδρος Βούτσιτς: Η Σερβία εφ’ όλης της ύλης υπέρ ελληνικών θέσεων

βούτσιτς

Ευκαιρία να επιβεβαιωθούν οι άριστες σχέσεις Ελλάδας και Σερβίας χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τη συνάντησή του με τον Σέρβο Πρόεδρο Aleksandar Vučić και την υπογραφή της συμφωνίας στρατηγικής συνεργασίας.

Ο κ. Μητσοτάκης χαιρέτισε τη δήλωση του Σέρβου προέδρου για την ετοιμότητα της χώρας του να προμηθευτεί φυσικό αέριο από τους αγωγούς.

Από την πλευρά του ο κ. Βούτσιτς τόνισε πως η Σερβία υποστηρίζει πλήρως την Ελλάδα σε ότι αφορά τα θαλάσσια σύνορά της.

Η Σερβία ανταποκρίθηκε στο ελληνικό αίτημα για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

Πρωτοβουλία να φιλοξενηθούν στη Σερβία ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που βρίσκονται στην Ελλάδα, ανέλαβε ο Πρόεδρος της Σερβίας και ο πρωθυπουργός τον ευχαρίστησε για τη στάση του σημειώνοντας ότι η Σερβία δεν είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά υποψήφια προς ένταξη χώρα. Τόνισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει πλήρως και προτίθεται να προσφέρει τεχνογνωσία για την ένταξή της.

Από την πλευρά του ο κ. Βούτσιτς άφησε αιχμές για τη στάση της Ευρώπης στο προσφυγικό και την έλλειψη αλληλεγγύης προς την Ελλάδα τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «δεχτήκαμε την πρόσκληση Ελλήνων φίλων για να βοηθήσουμε όσο μπορούμε για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα. Θα αναλάβουμε τη φροντίδα κάποιων παιδιών. Τώρα, αν θα το εκτιμήσουν στην Ευρώπη, είναι ένα ερώτημα που αφορά αυτούς. Εμείς το κάνουμε για τα παιδιά».

Σερβική υποστήριξη για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Ο Σέρβος πρόεδρος ανέφερε ακόμη ότι η χώρα του θα υποστηρίξει το αίτημα της Ελλάδας για επιστροφή των πολιτιστικών εκθεμάτων και ειδικότερα των γλυπτών του Παρθενώνα που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο.


Πηγή