Ικανοποίηση στην Αθήνα από τη συνάντηση Μητσοτάκη – Λαγκάρντ

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη – σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές – με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ (Christine Lagarde).

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσαν ότι μετά την κατ΄ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού με την πρόεδρο της ΕΚΤ, πραγματοποιήθηκε διευρυμένη συνάντηση, όπου έγινε μια ιδιαίτερα ζεστή συζήτηση γύρω από την τρέχουσα κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας @Lagarde συζητήσαμε, μεταξύ άλλων, τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, τα θετικά αποτελέσματα του μεταρρυθμιστικού προγράμματος της κυβέρνησης, το σχέδιο Ηρακλής και το ζήτημα των δημοσιονομικών στόχων. https://t.co/pBp9hqsGxG pic.twitter.com/JiXCz0qgUK

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) December 17, 2019

Προσθέτουν ότι στη συνάντηση εκφράστηκε η ικανοποίηση για τον ισχυρό βαθμό υλοποίησης του μεταρρυθμιστικού προγράμματος της ελληνικής κυβέρνησης, όπως αυτό αποτυπώνεται στο πλήθος των νομοσχεδίων που έχουν μέχρι σήμερα ψηφιστεί και στη θετική έκθεση αξιολόγησης των θεσμών.

«Συζητήθηκαν, το ζήτημα της επιτυχούς υλοποίησης του Σχεδίου "Ηρακλής" για τη μείωση των κόκκινων δανείων, το ζήτημα των δημοσιονομικών στόχων, το θέμα της Πράσινης Ανάπτυξης, καθώς και το ζήτημα της άρσης των περιορισμών που έχουν οι ελληνικές τράπεζες στην έκθεσή τους, σε ελληνικά ομόλογα, όπου υπήρξε θετική ανταπόκριση», συμπληρώνουν από το Μέγαρο Μαξίμου.

Λαγκάρντ: Εντυπωσιακή η πρόοδος της Ελλάδας

Η πρόεδρος της ΕΚΤ, σε ανάρτησή της στο Twitter αναφέρει πως συζήτησε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την εντυπωσιακή πρόοδο της χώρας τα τελευταία χρόνια.

«Χαίρομαι που διαπιστώνω την ανάκαμψη και είμαι βέβαιη ότι η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις για την ενίσχυση της οικονομίας», αναφέρει η κ. Λαγκάρντ.

Greek Prime Minister Kyriakos Mitsotakis @kmitsotakis and I discussed today the impressive progress the country has made in recent years. I am delighted to see the recovery and am confident the Greek government will continue to carry out reforms to enhance the economy. pic.twitter.com/tFzZOBuFJs

— Christine Lagarde (@Lagarde) December 17, 2019

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ