Η ιταλική φρεγάτα στην Κύπρο έκανε άσκηση και με την Τουρκία!

φρεγάτα

Δεν πρόλαβε να σβήσει η ηχώ των κυβερνητικών πανηγυρισμών για τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε και το πρώτο ράπισμα κατά της χώρας μας ήρθε από την Ιταλία.

Η ιταλική φρεγάτα, η οποία στις 10 Δεκεμβρίου κατέπλευσε στην Κύπρο υποτίθεται για την προστασία των ιταλικών συμφερόντων στο νησί, έκανε χθες κοινή άσκηση με… το τουρκικό Ναυτικό.

Μάλιστα, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου, Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, επισκέφθηκε την 12η Δεκεμβρίου 2019 το πλοίο, κατόπιν πρόσκλησης του Κυβερνήτη του.

Η ιταλική εφημερίδα La Repubblica είχε αναφέρει ότι «Η Ιταλία απέστειλε στρατιωτικό πλοίο στην Κύπρο για την προστασία των εθνικών της συμφερόντων».

Όμως τελικά, σύμφωνα με τον τουρκικό Υπουργείο Άμυνας χθες η φρεγάτα ITS MARTINENGO χθες συμμετείχε σε κοινή άσκηση με… το τουρκικό Ναυτικό στην ανατολική Μεσόγειο!

Deniz güvenliğinin sağlanması maksadıyla Doğu Akdeniz’de “Akdeniz Kalkanı Harekâtı”na kesintisiz ve etkinlikle devam eden Deniz Kuvvetlerimiz, bölgeye intikal eden #NATO ve müttefik savaş gemileri ile karşılıklı eğitimlere devam ediyor. pic.twitter.com/19M78xrS36

— T.C. Millî Savunma Bakanlığı (@tcsavunma) December 14, 2019


Πηγή