Ερντογάν: Έχει δημιουργηθεί μια ωραία γραμμή μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας!

ερντογάν

Στα Ηνωμένα Έθνη στάλθηκε η συμφωνία που υπέγραψε η Τουρκία με τη Λιβύη, ανακοίνωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας ότι μετά την επικύρωσή της από την τουρκική εθνοσυνέλευση ο ίδιος την υπέγραψε.

Σε ομιλία του στον Κεράτιο Κόλπο στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι “έχει δημιουργηθεί μια ωραία γραμμή μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας“, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ.

Έχει υπογραφεί ένα κείμενο συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας-Λιβύης και η βουλή μας πέρασε τη συμφωνία ενάντια στις προσπάθειες για περιορισμό των θαλάσσιων ορίων δικαιοδοσίας μας. Εγώ το υπέγραψα και έτσι τώρα έχει σταλεί στα Ηνωμένα Έθνη“, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε: “Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας (στην ανατολική Μεσόγειο), όποια και να είναι, που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο της θάλασσας και το διεθνές δίκαιο, θα παρακολουθούμε την κατάσταση“.

Πάντοτε σταθήκαμε όρθιοι και θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε για τον αγώνα που δίνουμε για την κυριαρχία της χώρας μας, το δίκαιο, τα συμφέροντά της και για την προστασία των δικαιωμάτων του έθνους μας και των φίλων μας“, ανέφερε. Πρόσθεσε ότι “εξάπτονται επειδή πλέον δεν μπορούν να ζορίζουν την Τουρκία όπως έκαναν στο παρελθόν, δεν μπορούν να την κατευθύνουν να την διοικούν. Επειδή εκνευρίζονται χάνουν το έλεγχο“.

“Τα παιχνίδια τους χάλασαν”

Όπως αναφέρει το yenisafak.com, ο Τούρκος πρόεδρος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ανέφερε, ότι με τη συμφωνία “τα παιχνίδια τους χάλασαν”, προσθέτοντας ότι για αυτό τον λόγο έχουν έρθει κοντά Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ.

Παράλληλα καταφέρθηκε κατά της κίνησης της Αθήνας να προβεί στην απέλαση του Λίβυου πρέσβη, ενώ αναρωτήθηκε “τι κατάφεραν με αυτό;”. Πρόσθεσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να τηρεί σταθερή στάση έναντι της Λιβύης .


Πηγή