Δένδιας: Ο Λαβρόφ θα έρθει Αθήνα, ο Μητσοτάκης θα επισκεφθεί Μόσχα…

δένδιας

Σε μια περίοδο όπου η Αθήνα θα έπρεπε να τρέχει για να αναβαθμίσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό τις σχέσεις με Μόσχα, ο Ν. Δένδιας σε μια, μάλλον, επικοινωνιακή κίνηση δημιουργίας εντυπώσεων, ανακοίνωσε αορίστως, χωρίς ημερομηνίες επετειακού πιθανότατα χαρακτήρα επισκέψεις του Κυρ. Μητσοτάκη στη Ρωσία και του Λαβρόφ ως ανταπόδοση στην Αθήνα.

Η Αθήνα αντί να ασκεί δυναμική και δραστήρια εξωτερική πολιτική προς το εθνικό συμφέρον, δεν κάνει τίποτα άλλο από το να προσφέρει καλές υπηρεσίες στα Δυτικά κέντρα!

Στη Μόσχα θα βρεθεί ξανά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως έκανε γνωστό σήμερα από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2020.

Στις 6 Νοεμβρίου ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον Ρώσο ομόλογό του κατά την επίσκεψή του στη Μόσχα.

Μετά τη συνάντηση, ο Ρώσος υπουργός είπε ότι η Ρωσία επιβεβαιώνει την πρόσκληση του Έλληνα πρωθυπουργού στη χώρα για τον εορτασμό της 75ης επετείου από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Λαβρόφ δήλωσε επίσης ότι θα επισκεφθεί την Αθήνα μετά από πρόσκληση του κ. Μητσοτάκη.

Μετά τις συνομιλίες, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε επίσης ότι ο κ. Δένδιας κάλεσε τον Λαβρόφ και τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να επισκεφθούν τη χώρα το 2021 για να γιορτάσουν την 200ή επέτειο από την Ελληνική Επανάσταση,


Πηγή