Γεωργιάδης στον ΣΚΑΪ: Παντελώς αδιανόητο να κάνει κριτική ο ΣΥΡΙΖΑ για τη μεσαία τάξη

Για την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και τη στρατηγική που ακολουθεί σχετικά με τη φορολογία της μεσαίας τάξης, μίλησε στον Γιώργο Αυτιά στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Είναι παντελώς αδιανόητο να σκέφτεται ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει κριτική στον Μητσοτάκη για τη μεσαία τάξη», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, τονίζοντας πως εκείνοι ήταν που έκαναν ταξική επιλογή και υπερφορολόγησαν τη μεσαία τάξη, πράγμα που παραδέχτηκαν και στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στη δήλωση Χουλιαράκη στη Βουλή για τη συνειδητή επιλογή που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ να υπερφορολογήσει τη μεσαία τάξη. Σχετικά με τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως μπορεί να έλεγε ότι ήθελε, αλλά ένας πρωθυπουργός κρίνεται από το τι έκανε και όχι το τι έλεγε.

Όσον αφορά τα όσα πέτυχε η κυβέρνηση ΝΔ σχετικά με τη μείωση φόρων, ο Άδωνις Γεωργιάδης απαρίθμησε τις κινήσεις που έχουν κάνει, δηλώνοντας: «Εφαρμόζουμε γρηγορότερα τη μείωση φόρων για τη μεσαία τάξη.»

To view this video please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video

Τι έχει πετύχει έως τώρα η κυβέρνηση σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης:

– Ο ΕΝΦΙΑ μειώθηκε κατά 22% και κατά 30% στα σπίτια χαμηλής αξίας
– Ρύθμιση των 120 δόσεων με το χαμηλότερο επιτόκιο όλων των εποχών
– Με το φορολογικού νομοσχεδίου μειώθηκε ο εισαγωγικός συντελεστής στον ελεύθερο επαγγελματία από το 22% στο 9%.
– Μειώθηκε ο φόρος στις επιχειρήσεις από το 28% στο 24% και στη συνέχεια από το 24% στο 20% ένα χρόνο νωρίτερα από ότι δεσμεύτηκε η κυβέρνηση προεκλογικά.
– Μειώθηκαν οι ασφαλιστικές εισφορές.
– Η κυβέρνηση δεσμεύεται επίσης να μειώσει την εισφορά αλληλεγγύης γρηγορότερα, έναν χρόνο νωρίτερα και εξήγγειλε την κατάργηση τέλους επιτιδεύματος.

Στη συνέχεια μίλησε σχετικά με το υπερπλεόνασμα, επισημαίνοντας ότι: «Το όποιο υπερπλεόνασμα βγαίνει, ένα μικρό κομμάτι θα πηγαίνει σε αυτούς που το έχουν πραγματικά ανάγκη, ενώ το υπόλοιπο θα πηγαίνει σε μείωση των φόρων για να πάρει μπρος η ιδιωτική οικονομία και να αναπνεύσει η αγορά».

Τέλος, τόνισε ότι θα υπάρχει εξαίρεση από τον ΦΠΑ για τις άδειες πρώτης κατοικίας του 2006 τα τρία πρώτα χρόνια, κάτι που διευκολύνει τις αγορές και τις πωλήσεις σπιτιών.

Πηγή: skai.gr