ΕΝ.ΕΡΓΑ: ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΣΕΡΓΑΤΕΣ, ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ «ΕΜΠΡΗΣΤΩΝ» ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ

Με έκπληξη αναγνώσαμε το από 9.11.2019 λιβελογράφημα μισθωμένων από το ΚΚΕ γνωστών «εμπρηστών» των συνδικάτων, της Γραμματείας Εμπορίου και Υπηρεσιών του Π.Α.ΜΕ, οι οποίοι ξαφνικά «αγάπησαν»… τους Δασεργάτες των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ. Πρόκειται για γνωστά συνδικαλιστικά «τρωκτικά» (ορισμένοι εξ αυτών παράνομα συμμετέχουν στα συνδικάτα με βάση το Νόμο 1264/1982), που ζουν και αμείβονται είτε από το κόμμα ως κομματικοί υπάλληλοι (Θανάσης Γκώγκος και Γιώργος Πέρρος), είτε από τις συνδρομές των εργαζομένων, προσλαμβάνοντας τους εαυτούς τους στα συνδικάτα που οι ίδιοι διοικούν (Μαρία Τσαγκατάκη και Κωνσταντίνα Γκογκάκη).

Αυτά τα «οικόσιτα» των κομμάτων και των συνδικάτων, που έχουν λυμένο το εργασιακό και ασφαλιστικό τους παρελθόν-παρόν-μέλλον, θυμήθηκαν τώρα -και τους έπιασε τάχα ο «πόνος»- στην εκπνοή των συμβάσεων και μετά από 16 μήνες, ότι υπάρχουν εργαζόμενοι στα προγράμματα δασοπροστασίας και ότι χρήζουν της βοήθειας και της «προστασίας» τους. Είναι οι ίδιοι που στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΙΥΕ την 19η Ιανουαρίου 2019, καταψήφισαν και αρνήθηκαν την εγγραφή σωματείου δασεργατών στην Ομοσπονδία, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για εργαζόμενους με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου και το καταστατικό προβλέπει ρητά την εγγραφή όλων των εργαζομένων με τέτοιες συμβάσεις σε φορείς του Δημοσίου. Είναι οι ίδιοι που είτε αρνούνται και αποτρέπουν την εγγραφή των δασεργατών στα σωματεία των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, είτε τους χρησιμοποιούν για να κάνουν «μπούγιο» σε κομματικές φιέστες που διοργανώνει η κομματικά χειραγωγούμενη ΟΣΕΑΔΕ και ο πρόεδρός της. Είναι οι ίδιοι που σαμποτάραν την κινητοποίηση του περασμένου Σεπτεμβρίου στη ΔΕΘ. Μια κινητοποίηση που είχε σκοπό να θέσει εγκαίρως το θέμα στην πολιτική ηγεσία και να βάλει τα θεμέλια για μετέπειτα κινητοποιήσεις, και όχι στην εκπνοή του χρόνου και για τα «ματιά του Περισσού».

Ενημερώνουμε λοιπόν τους επαγγελματίες του Περισσού, ότι ο αγώνας των Δασεργατών δεν μπορεί να υποταχθεί σε καμία κομματική σκοπιμότητα. Τα Σωματεία που εντάσσονται στη δύναμη των «ΕΝΩΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ» με αιχμή του δόρατος εκείνα των Ιδιωτικών Υπαλλήλων, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τον αγώνα των συναδέλφων στη Δασοπροστασία (ΔΑΣΕΓΑΤΕΣ, ΔΑΣΟΠΟΝΟΙ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ, κλπ), δίχως κομματικές σκοπιμότητες και ανταλλάγματα. Αυτό κάνουμε 16 μήνες τώρα, σε συνεργασία με τα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα και τη ΓΣΕΕ. Έτσι εξασφαλίσαμε την αλλαγή κωδικών ενσήμων και τη δεύτερη οχτάμηνη παράταση.

Στηρίζουμε το αίτημα παράτασης για άλλη μια αντιπυρική περίοδο και διεκδικούμε τη δημιουργία Μόνιμου Σώματος Δασοπροστασίας, με προκήρυξη -αρχικά- πενταετούς διάρκειας θέσεων εργασίας (μοντέλο δασοπυρόσβεσης) και μοριοδότηση της εμπειρίας των υφιστάμενων εργαζομένων. Εν συνέχεια και αφού το πρόγραμμα αξιολογηθεί, να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις σε αορίστου χρόνου.

Οι δυνάμεις των «ΕΝΩΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ», από την πρώτη στιγμή, με υπευθυνότητα έχουν σχεδιάσει στρατηγική που μπορεί να είναι ρεαλιστική και να οδηγήσει σε πραγματικές λύσεις, δίχως να δουλεύουμε «ψιλό γαζί» τους χιλιάδες συναδέλφους στα προγράμματα, αραδιάζοντας τους ψέμματα και ουτοπίες.

Καλούμε τις ηγεσίες των Υπουργείων Περιβάλλοντος, Εργασίας και Οικονομικών να εγκρίνουν άμεσα την παράταση των συμβάσεων αυτών των εργαζομένων, οι οποίοι δεν αντέχουν άλλη παραπληροφόρηση και κομματική εκμετάλλευση. Έχουν ανάγκη για εργασία, προσφέρουν λειτούργημα στο δασικό οικοσύστημα, τους έχει ανάγκη η κοινωνία. Τα τραγικά γεγονότα στο Μάτι και οι καταστροφικές πυρκαγιές στην Εύβοια κάθε άλλο παρά εφησυχασμό και πολιτικά παιχνίδια πρέπει να προκαλούν.

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ