Συνάντηση Μητσοτάκη σήμερα με τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει στις 11.10 το πρωί συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας Κίνας Σι Τζινπίνγκ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας. Θα ακολουθήσει τελετή ανταλλαγής των διμερών συμφωνιών που θα υπογραφούν μεταξύ των δύο κρατών και στη συνέχεια οι κοινές δηλώσεις των δύο ηγετών.

Στις 12.40 ο πρωθυπουργός θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας σε κεντρικό εστιατόριο της Αθήνας.

Στις 16.30 οι δύο ηγέτες συνοδευόμενοι από τις συζύγους τους θα επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις της Cosco (Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων) στο λιμάνι του Πειραιά.

Στις 19.00 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί στο επίσημο δείπνο προς τιμήν του Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, το οποίο θα παραθέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, την Τρίτη 12 Νοεμβρίου θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο Σι. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Divani Caravel στις 10:00 πμ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ