Συμπαράσταση στον γιατρό Δημήτρη Μακρέα για φασιστική, δολοφονική επίθεση που δέχτηκε

γιατρό

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα Δικαστήρια την Τετάρτη 13-11-2019

Με αφορμή την εκδίκαση της υπόθεσης της τυφλής, φασιστικής και ρατσιστικής, δολοφονικής επίθεσης που δέχθηκε ο γιατρός Δημήτρης Μακρέας το βράδυ της 25ης Μαρτίου 2015, η “Παρέμβαση Εκπαιδευτικών για τη Ρήξη και την Ανατροπή” ζητά από το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων να συμπαρασταθεί και πάλι στον γνωστό για τη δράση του στα κινήματα αλληλεγγύης αλλά και την πολύτιμη ιατρική προσφορά του στην κοινότητα γιατρό Γενικής Ιατρικής Δημήτρη Μακρέα κηρύσσοντας για τον σκοπό αυτό τρίωρη στάση εργασίας την προσεχή Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019 (11.00π.μ.- 14.00μ.μ) που εκδικάζεται τελεσίδικα η υπόθεση στο Εφετείο Χανίων και καλώντας τους συναδέλφους σε συγκέντρωση αλληλεγγύης, ώστε να απαιτήσουμε την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.

Οι φασίστες με την επί σειρά ανοχή του κράτους, την προβολή από τα καθεστωτικά Μ.Μ.Ε. λειτουργώντας ως πέμπτη φάλαγγα των μνημονιακών κυβερνήσεων έχουν στ’ αλήθεια αποθρασυνθεί. Παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί αρκετές φορές στα Χανιά.

Όπως τόνισε και σε παλιότερη συνέντευξή του ο γιατρός Δημήτρης Μακρέαςη σιωπή είναι συνενοχή και είναι σημαντικό να αποτρέψουμε ως κοινωνία τον κίνδυνο, αυτά τα χτυπήματα να αποκτήσουν χαρακτήρα κανονικότητας“. Πρέπει να δοθεί το μήνυμα, με αφορμή την εκδίκαση στο εφετείο, ότι η τοπική κοινωνία δεν πρέπει να ανέχεται και να δικαιολογεί αντίστοιχες καταστάσεις και συμπεριφορές.

Να υπενθυμίσουμε στο σημείο αυτό ότι η δίκη σε δεύτερο βαθμό είχε αναβληθεί στις 14 Δεκεμβρίου του 2018 για την επίθεση που δέχτηκε τον Μάρτιο του 2015 ο Δημήτρης Μακρέας που ξυλοκοπήθηκε βάναυσα αφού χτυπήθηκε πισώπλατα. Η ομάδα που του επιτέθηκε και τον χτύπησε έδρασε με οργανωμένο και φασιστικό τρόπο. Απρόκλητα και αιφνιδιαστικά χτυπώντας τον με στυλιάρι στο κεφάλι και έπειτα γρονθοκοπώντας από τέσσερα νεαρά άτομα, σεσημασμένα για τις αντιδημοκρατικές τους πρακτικές και απόψεις. Ήταν μια τυφλή, δολοφονική επίθεση που θα μπορούσε να είχε καταλήξει στο μοιραίο, αν τα τραύματα στο κεφάλι που στόχευαν οι φασίστες ήταν πιο εύστοχα.

Ευτυχώς ο γιατρός έχει γερή κράση, άντεξε στα πισώπλατα κτυπήματα των θρασύδειλων τραμπούκων και κατέληξε ημιαναίσθητος στα επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, φέροντας πολλαπλά θλαστικά τραύματα στο πρόσωπο και κρανιοεγκεφαλική κάκωση με υποσκληρίδιο αιμάτωμα.

Ο Δημήτρης Μακρέας νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και υποσκληρίδιο αιμάτωμα. Πρωτοδίκως από την ομάδα που του επιτέθηκε οι δύο από τους τρεις κατηγορούμενους είχαν κριθεί ένοχοι και καταδικάστηκαν για επικίνδυνη σωματική βλάβη ενώ για τον ένα εξ’ αυτόν επιβλήθηκε επιπλέον ποινή για οπλοφορία και οπλοχρησία.
Συγκεκριμένα, οι ποινές που επιβλήθηκαν για τον πρώτο κατηγορούμενο είναι 4 χρόνια χωρίς αναστολή, εφέσιμη και με εγγυοδοσία 5.000 ευρώ + 10 μήνες για παράνομο οπλοφορία και οπλοχρησία, ενώ

4 χρόνια χωρίς αναστολή, εφέσιμη και με εγγυοδοσία 5.000 ευρώ ήταν η ποινή για τον δεύτερο εκ των τριών κατηγορούμενων.

Ας σημειωθεί πως ανακοίνωση καταδίκης της φασιστικής, δολοφονικής επίθεσης εναντίον του Δημήτρη Μακρέα το 2015 είχε εκδόσει και το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου.


Πηγή