Σταϊκούρας: Εντός εβδομάδας ανακοινώνεται το μέρισμα για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες

Αυτή την εβδομάδα, όπως δήλωσε ο υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, θα ανακοινωθεί το ύψος του κοινωνικού μερίσματος, όπως επίσης και οι δικαιούχοι, οι οποίοι σε πρώτη φάση επιλογής είναι οι άνεργοι και ακολουθούν οι υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες.

«Η βούληση μας είναι να μειώσουμε φόρους σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις», είπε ο κ. Σταϊκούρας προσθέτωντας ότι η στόχευση αυτής της κυβέρνησης είναι η μείωση φόρων.

Προανήγγειλε, επίσης, ότι νωρίτερα από το 2021 θα αρχίσει η μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας μείωσης του ΕΝΦΙΑ και το 2020 και ξεκαθάρισε ότι δεν θα μπει ΕΝΦΙΑ στα χωράφια.

To view this video please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video

Σημείωσε, μάλιστα, ότι το εισόδημα των πολιτών το 2020 θα είναι μεγαλύτερο από το 2019.

Ο υπουργός κάλεσε τους πολίτες να ρυθμίσουν άμεσα τα δάνεια πρώτης κατοικίας καθώς όπως είπε δεν θα υπάρχει νέα παράταση για τη ρύθμιση των δανείων.

Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι επόμενη μείωση του ΕΝΦΙΑ και της εισφοράς αλληλεγγύης θα γίνεται όσο υπάρχει δημοσιονομικός χώρος.

Επίσης, τόνισε ότι κάποιες από τις αποδείξεις ερευνάται να μετρούν διπλά και ερευνάται, ακόμη, να μην ισχύει το τεκμήριο για τα αυτοκίνητα των πολυτέκνων.

Στη συνέχει είπε ότι θα έχουμε μόνο μείωση φόρων και όχι αυξήσεις όπως γνωρίζαμε ως τώρα.

Αποκάλυψε, επίσης, ότι εντός του 2020 θα ζητηθεί μείωση των πλεονασμάτων, εξέλιξη που θα δημιουργήσει νέο δημοσιονομικό χώρο επ’ ωφελεία των πολιτών.

Πηγή: skai.gr