Σερβία: Προμηθεύεται α/α S-400!-Ρωσικό πυραυλικό δίκτυο στην «καρδιά» Ευρώπης

σερβία

Οι Ρώσοι έχουν έρθει σε συμφωνία με το Βελιγράδι για την πώληση συστημάτων S-400, τα οποία παρουσιάστηκαν σε στρατιωτική άσκηση στη Σερβία τον Οκτώβριο.

Όπως φαίνεται με μια επιθετική γεωστρατηγική κίνηση θα «φυτέψουν» στο κέντρο των Βαλκανίων ένα σύστημα κατασκοπείας που θα επιτηρεί τα πάντα.

Το ραντάρ του συστήματος έχει ακτίνα δράσης τα 600 χλμ και μπορεί να χτυπήσει στόχο στα 400 χλμ με την προϋπόθεση ότι θα χρησιμοποιηθεί το βλήμα 40N6E.

Η εγκατάσταση των S-400 στην Σερβία αλλάζει το σύνολο των γεωστρατηγικών ισορροπιών στα Βαλκάνια και στην κεντρική Ευρώπη καθώς η Σερβία πλέον ελέγχει μια ακτίνα δράσης από την Ιταλία μέχρι την Μαύρη Θάλασσα και από την βόρεια Αυστρία μέχρι την Ελλάδα όπου τα πάντα θα αναγνωρίζονται, θα ελέγχονται και θα καταρρίπτονται.

Η γεωπολιτική της Σερβίας είναι τεράστια (αν και αναμενόμενη) και αξίζει να σημειωθεί ότι σε συνδυασμό με τα Mig-29 η Σερβία επανέρχεται δυναμικά στο γεωστρατηγικό παιχνίδι των Βαλκανίων και της Κεντρικής Ευρώπης, αφού ουσιαστικά καμία γειτονική χώρα δεν θα είναι σε θέση να την απειλήσει.

Η σερβική αμυντική βιομηχανία έχει εκτιναχθεί σε επίπεδο ανάπτυξης και παραγωγής νέων όπλων τα τελευταία χρόνια ενώ η Σερβία καθίσταται και πάλι ισχυρή δύναμη μετά από έναν 30ετή κύκλο γεωπολιτικής συρρίκνωσης.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug συστήματα Pantsir-S, θα παραδοθούν στη Σερβία μέσα σε λίγους μήνες.

Ο Αλέξανδρος Μικέεφ, επικεφαλής της ρωσικής εταιρείας εξαγωγών οπλικών συστημάτων, Rosoboronexport, δήλωσε ότι δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις στις παραδόσεις.

“Η συμφωνία θα εφαρμοστεί τους επόμενους μήνες και η Ρωσία θα αρχίσει την παράδοση μετά την εκπαίδευση”, δήλωσε .

Ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούλιν δήλωσε ότι το σύστημα Pantsir-S θα είναι εγγυητής ειρήνης στην περιοχή.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα σερβικά ΜΜΕ, τα Pantsir θα προστατεύουν αεροδρόμια, κέντρα διοίκησης και επικοινωνιών και άλλες κρίσιμες για την ασφάλεια της χώρας εγκαταστάσεις.


Πηγή