Θεσσαλονίκη: Φασίστες μαχαίρωσαν πρόσφυγα μαθητή. Αντιφασιστική συγκέντρωση αύριο Παρασκευή

φασίστες

Ρατσιστική επίθεση, με θύμα έναν μαθητή 1ης Γυμνασίου από το Ιράν, συνέβη νωρίς το πρωί της Τετάρτης, σε γυμνάσιο της Νεάπολης, στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, την ώρα που το παιδί πήγαινε στο σχολείο δέχθηκε επίθεση με αιχμηρό αντικείμενο -που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του- από δυο φασιστοειδή που φορούσαν κουκούλες και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους. Μάλιστα, συνέχισαν να εκτοξεύουν απειλές προς τον νεαρό μαθητή να μην τολμήσει να ξανάρθει σχολείο, να εγκαταλείψει τη χώρα κ.ά. «Θα πάθεις χειρότερα, εάν ξαναπάς σχολείο», τον απείλησαν.

Ο μαθητής ενημέρωσε τον διευθυντή, ο οποίος κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία. Προανάκριση διενεργεί το τμήμα Αντιμετώπισης της Ρατσιστικής Βίας της Θεσσαλονίκης.

«Πρόκειται για αποτρόπαια κίνηση που καμία σχέση δεν έχει με την αλληλέγγυα στάση του ελληνικού λαού απέναντι στους κατατρεγμένους αυτούς λαούς», υπογραμμίζει σε καταγγελία της η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καλώντας παράλληλα σε κινητοποίηση την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου στις 6μμ. στο ρολόι της Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου και Αν. Παπανδρέου).

Οι πρόσφυγες και τα παιδιά τους, συνεχίζει η ανακοίνωση, ξεριζώθηκαν από τις πατρίδες τους εξαιτίας των πολέμων που οργανώνουν ΗΠΑ – Ε.Ε. – ΝΑΤΟ. Κατέφυγαν στη χώρα μας στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τις βόμβες που απειλούσαν τη ζωή τους.

Στη πατρίδα μας, φιλοξενούμε δεκάδες χιλιάδες από αυτούς, όπου και πάλι μπροστά στο κέρδος αντιμετωπίζονται σαν άνθρωποι 2ης κατηγορίας, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, στριμωγμένοι σε γκέτο ή παρατημένοι στα χέρια διάφορων ΜΚΟ και χωρίς δικαίωμα να κατευθυνθούν στον τόπο που θέλουν και που πιθανόν να έχουν συγγενείς.

Η παραπάνω κατάσταση δίνει χώρο σε ξενοφοβικές και ρατσιστικές φωνές, σε φασιστικούς – ναζιστικούς θύλακες, με ξεπερασμένες αντιεπιστημονικές αντιλήψεις και ιδεολογήματα περί ασθενειών, περί άλλης κουλτούρας, για να σπείρουν το απάνθρωπο φυλετικό, αλλόθρησκο και ρατσιστικό μίσος, όχι μόνο στη συνείδηση των ενήλικων γονιών, αλλά και στην ψυχή των ανήλικων μαθητών.

Και σε αυτό, στον εκφασισμό της κοινωνίας, βοηθά και η κυβέρνηση της ΝΔ, που βλέπει στους εξαθλιωμένους πρόσφυγες, τα γυναικόπαιδα και τα μωρά… απειλή για την «πατρίδα», απειλή για τον «πολιτισμό» μας, με αποτέλεσμα να εφαρμόζει το δόγμα «νόμος και τάξη» και εναντίον τους. Την ώρα που δίνει ιθαγένεια και υποδέχεται μετά βαΐων και κλάδων άλλους ξένους, διότι είναι πλούσιοι και… επενδυτές!


Πηγή