Ζήτησε συγγνώμη ο Μπόρις Τζόνσον από τους Βρετανούς

μπόρις

Με υποσχέσεις, απειλές, συνεντεύξεις και πρώτες δημοσκοπήσεις άνοιξε η αυλαία της προεκλογικής εκστρατείας στη Βρετανία. Δεν θα διεκδικήσει έδρα ο Φάρατζ. Ποιες οι επιδιώξεις και οι φόβοι των επιτελείων των κομμάτων;

Απολογητικός ήταν στην πρώτη συνέντευξή του στην τηλεόραση Sky του συγκροτήματος Μέρντοχ, ο Μπόρις Τζόνσον. Ζήτησε συγνώμη από τους Βρετανούς που δεν μπόρεσε να εκπληρώσει την υπόσχεσή του να βγάλει τη χώρα από την ΕΕ την 31η Οκτωβρίου. Επανέλαβε, για άλλη μια φορά, πως η συμφωνία με τις Βρυξέλλες, θα επιτρέψει στη Βρετανία να συνάψει εμπορικές συμφωνίες με τρίτες χώρες και τις ΗΠΑ. Ως ήταν επόμενο απέφυγε να αναφερθεί, πόσο μάλλον να σχολιάσει, τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τράμπ πως η συμφωνία με την ΕΕ, αποκλείει μια στενή εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ.

Στο μεταξύ η κάθοδος του κόμματος Brexit σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες μετά την απόρριψη από τον Μπόρις Τζόνσον της τελεσιγραφικής, με αμφιλεγόμενους για τον ρεαλισμό τους όρους, προσφοράς του Νάιντζελ Φἀρατζ για προεκλογική συνεργασία, προκαλεί πονοκέφαλο στο επικοινωνιακό επιτελείο της Ντάουνινγκ Στριτ. Στόχευση τους είναι οι περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Αγγλίας, στις οποίες επικράτησε το Brexit αλλά από παράδοση ψηφίζουν το Εργατικό Κόμμα. Τώρα, βλέπουν μια νέα απειλή από το Κόμμα Brexit του Φάρατζ, το οποίο θα θέσει υποψηφίους σε όλες αυτές τις περιοχές. Ο ίδιος ο Φάρατζ δήλωσε ότι δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος, αλλά θα κάνει προεκλογική εκστρατεία σε ολόκληρη τη χώρα εναντίον της συμφωνίας της Βρετανίας με την ΕΕ.

Πηγή