Γρηγοριάδης (ΜέΡΑ 25) για ΑΣΟΕΕ: Ο φοιτητής μας που συνελήφθη πήγε να διαβάσει

Για «γενικευμένη αστυνομοκρατία» έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΜέΡΑ 25 Κλέων Γρηγοριάδης, με αφορμή τα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ τη Δευτέρα και τη σύλληψη συνεργάτη του. Ο βουλευτής δήλωσε ότι ο συνεργάτης του, ο οποίος προσήχθη από την ΕΛΑΣ, περνούσε τυχαία από το σημείο την ώρα της έντασης, ενώ ένας φοιτητής του κόμματος που συνελήφθη την ώρα των επεισοδίων ήθελε απλώς να διαβάσει στη βιβλιοθήκη του ιδρύματος.
Ειδικότερα, ο κ. Γρηγοριάδης δήλωσε για το συνεργάτη του ότι «πέρναγε από την ΑΣΟΕΕ όπως φαντάζομαι σε μια δημοκρατική κατάσταση έχει δικαίωμα να περιφέρεται στην πόλη του. Είδε έκπληκτος αστυνομικές δυνάμεις να εγκλωβίζουν μέσα στην ΑΣΟΕΕ να πιέζουν ώστε να μπουν μέσα οι φοιτητές που ήταν απέξω στη συνεχεία να φράζουν την πόρτα και να κάνουν χρήση κρότου λάμψης δακρυγόνων χημικών με ευθείες βολές κατά των φοιτητών».

To view this video please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video

Όπως κάθε υπεύθυνος και κάτοχος διδακτορικού άνθρωπος, δηλαδή ιδιαιτέρα καλλιεργημένος, συνέχισε ο βουλευτής, σκέφτηκε ότι αυτό μπορεί να είναι το παιδί του. Σταμάτησε στην είσοδο και ρώτησε τους επικεφαλής γιατί όλα αυτά. Η απάντηση ήταν να προσαχθεί. «Αυτό είναι ιδιαιτέρα ανησυχητικό» σχολίασε.
Την ίδια στιγμή, ανέφερε ο κ. Γρηγοριάδης, ο φοιτητής – μέλος του ΜέΡΑ 25 συνελήφθη γιατί πήγε να διαβάσει. «Σκέφθηκε ότι επειδή είναι κλειστή η Σχολή πρέπει να αξιοποιήσει αυτό το χρόνο, σκέφθηκε ότι η Σχολή του διαθέτει μια βιβλιοθήκη» δήλωσε.
«Όταν ένας πρύτανης κλείνει τη σχολή του ξέρετε τι σημαίνει για εμένα; σημαίνει ότι η συντεταγμένη Πολιτεία δεν μπορεί να εγγυηθεί τη λειτουργία της» είπε.

Πηγή: skai.gr