Τι κατέθεσε ο Φρουζής στην προανακριτική

Την Πέμπτη το πρωί θα συνεχιστεί η εξέταση του Κωνσταντίνου Φρουζή από την προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου. Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Novartis περιορίστηκε σήμερα σε μια πρώτη εισήγηση προς τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Φρουζής αποκάλυψε στην προανακριτική, πως αφού του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη, είχε άτυπη συνάντηση τον Μάιο του 2018 με την Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και τους δυο επίκουρους εισαγγελείς. Η συνάντηση, κράτησε περί τα 20 λεπτά, έγινε στα γραφεία της Εισαγγελίας στην οδό Λουκάρεως και παρόντες ήταν και οι δικηγόροι του πρώην αντιπροέδρου της Novartis.

Ο κ. Φρουζής φέρεται να δήλωσε ενώπιον της προανακριτικής, ότι η κ. Τουλουπάκη του είπε πως έχει συντριπτικά στοιχεία κατά του ίδιου και κατά των δέκα πολιτικών προσώπων. Του ζήτησε να καταθέσει κατά των δέκα πολιτικών, προτείνοντάς του να ενταχθεί σε καθεστώς προστασίας.

Μάλιστα, κατά κάποιες πληροφορίες, ο κ. Φρουζής είπε πως η κ. Τουλουπάκη ήταν επίμονη.

Ειδικότερα, ο κ. Φρουζής φέρεται να κάλεσε την Εισαγγελία να βγάλει τα στοιχεία που έχει στην επιφάνεια, αλλά εκείνοι επέμεναν ζητώντας του να καταθέσει για την υπόθεση των δέκα πολιτικών.

«Ήταν ένας μοχλός πίεσης» είπε ο ίδιος κατά πληροφορίες, αναφερόμενος στα στοιχεία εναντίον του που δήλωσε ότι είχε η κ. Τουλουπάκη.

Ο κ. Φρουζής φέρεται να είπε στην κ. Τουλουπάκη και τους εισαγγελείς κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ότι δεν έχει δώσει ποτέ, ούτε ένα ευρώ σε κανένα πολιτικό πρόσωπο ή υπάλληλο του υπουργείου.

«Έπρεπε να καταθέσω κάτι άλλο. Ήθελαν να κατονομάσω τα 10 πολιτικά πρόσωπα. Δεν ενδιαφερόντουσαν για γιατρούς και οτιδήποτε άλλο», φέρεται να ισχυρίστηκε ο κ. Φρουζής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος ευχαρίστησε την επιτροπή, επειδή του έδωσε την ευκαιρία να μιλήσει, καθώς όπως είπε, δεν έχει κληθεί από ανακριτικό ή δικαστικό όργανο για να καταθέσει για Novartis και από το 2016 λόγω της υπόθεσης, ταλαιπωρείται και υφίσταται «μπούλινγκ».

To view this video please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video

Πηγή: skai.gr