Συνάντηση Τσίπρα – Ολάντ στο Παρίσι

Το μέλλον της ευρωζώνης και της Αριστεράς βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα στο Παρίσι, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με τον πρώην Πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ.

«Είχαμε πολλά να πούμε για το χθες, μα ακόμη περισσότερα για το σήμερα και το αύριο. Συζητήσαμε για το μέλλον της Ευρωζώνης, το προσφυγικό και τις εξελίξεις στα Βαλκάνια. Και φυσικά για την Αριστερά στην Ευρώπη, που πρέπει να ξαναβρεί το βηματισμό της με ενότητα και περισσότερη τόλμη» έγραψε ο Αλ. Τσίπρας σε ανάρτησή του στο Facebook.

Ο τέως Πρόεδρος της Γαλλίας ήταν στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα όταν εκείνος διαπραγματευόταν με την Ευρώπη για τα μνημόνια και το χρέος της Ελλάδας, ως πρωθυπουργός της χώρας.

Ο Φρανσουά Ολάντ σε βιβλίο του είχε αποκαλύψει και ποια ήταν η πρώτη του εντύπωση όταν συνάντησε τον Αλέξη Τσίπα. «Ο γιακάς ανοιχτός, φαίνεται ευχάριστος, μιλάει αγγλικά με μια πολύ νόστιμη ελληνική προφορά, έχει γερή πολιτική εμπειρία αν και ομολογεί, χωρίς κίνδυνο να διαψευστεί, ότι είναι νεοφώτιστος στα μυστήρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης…» είχε γράψει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ