Προκαταρκτική: Ερωτήματα για «άγνωστο πράκτορα του FBI»

Ερωτήματα για το πώς οργανωθήκαν στη χώρα μας οι έρευνες για τη Novartis προκαλεί η κατάθεση του Κωνσταντίνου Φρουζή στην Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ιωάννας Μάνδρου στην Καθημερινή της Κυριακής, ο Κωνσταντίνος Φρουζής αποκάλυψε πως δέχθηκε τηλεφώνημα από άγνωστο πρόσωπο που ισχυρίστηκε ότι είναι από το FBI (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ερευνών των ΗΠΑ) και του ζητούσε να καταθέσει στη Βιέννη.

Όπως ανέφερε ο κ. Φρουζής, όταν οι δικηγόροι του επικοινώνησαν με τον φερόμενο εκπρόσωπο του FBI και του ζήτησαν η συνάντηση να γίνει στην Αθήνα, με όρους νομιμότητας, το πρόσωπο αυτό δεν επανήλθε.

Ο κ. Φρουζής υποστήριξε επί της ουσίας ότι οι αμερικανικές έρευνες δεν έγιναν με την πρωτοβουλία των αμερικανικών αρχών, αλλά παράγοντες από τη χώρα μας πήγαν τους μάρτυρες στις ΗΠΑ για να καταθέσουν.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ελέγχεται το γεγονός η εμπλοκή του FBI στις έρευνες για το ελληνικό σκέλος της Novartis, να έγινε με πρωτοβουλία εγχωρίων παραγόντων και όχι των αμερικανικών αρχών, προκειμένου να δοθεί κυρός στις έρευνες για χρηματισμό πολιτικών προσώπων.

To view this video please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video