Μεγάλη και μαχητική πορεία φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας

πορεία

Πραγματοποιήθηκε μαζικά πορεία στο κέντρο της Αθήνας και έχει φτάσει στη Βουλή, την οποία πραγματοποιούν φοιτητές, διαμαρτυρόμενοι για τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι νωρίτερα σήμερα στην ΑΣΟΕΕ.

Οι φοιτητές αποφάσισαν να κάνουν πορεία μετά από συνέλευση που έγινε στο ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου. Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου.

Image may contain: 4 people, crowd and outdoor

Τι αναφέρουν οι φοιτητές στο κάλεσμα τους: «Σήμερα στην ΑΣΟΕΕ ζήσαμε στιγμές βγαλμένες απ’ το πιο μαύρο κομμάτι της ιστορίας. Ζήσαμε στιγμές χούντας και ακραίας βίας. Ομάδες των ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και ΔΙΑΣ εγκλώβισαν μετά από αναίτιο βίαιο ξυλοδαρμό, εκτεταμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, εκατοντάδες φοιτητές στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ που ήταν εκεί για να υπερασπιστούν το χώρο του ασύλου από το αυταρχικό lock-out της Πρυτανείας. Το φοιτητικό κίνημα, όμως, ούτε τρομοκρατείται ούτε καταστέλλεται. Απέναντι στη χουντική στάση της κυβέρνησης, πιάνουμε το νήμα των αγώνων του ‘73 και βαδίζουμε και πάλι στο δρόμο του Νοέμβρη. Στις 6 όλοι και όλες στα Προπύλαια, ενάντια στην κρατική βία και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Είμαστε εκείνοι που θα σας ανατρέψουμε!»

Αφορμή για την πορεία στάθηκε ο αυταρχισμός των ΜΑΤ κατά των φοιτητών στο κτίριο του Οικονομικού Πανεπιστημίου, το μεσημέρι της Δευτέρας.

Όλα ξεκίνησαν όταν το μεσημέρι της Δευτέρας πάνω από 100 φοιτητές μπήκαν στο εσωτερικό του Πανεπιτημίου.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρέθηκαν στο σημείο έκαναν παράλογη εκτεταμένη χρήση χημικών και δακρυγόνων.

Εν συνεχεία, οι δυνάμεις των ΜΑΤ μπήκαν στο Πανεπιστήμιο.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν πάλι όταν οι φοιτητές πήγαν να προσεγγίσουν το πανεπιστήμιο με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να τους επιτεθούν βίαια.


Πηγή