Η ΛΑ.Ε καταγγέλλει το πραξικόπημα στην Βολιβία

λα

Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το πραξικόπημα με την σφραγίδα των ΗΠΑ, που έλαβε χώρα στη Βολιβία και είχε σαν αποτέλεσμα τον εξαναγκασμό σε παραίτηση του προέδρου της χώρας Εβο Μοράλες, ο οποίος νωρίτερα είχε προκηρύξει νέες εκλογές.

Ο Εβο Μοράλες εκλεγμένος Πρόεδρος της Βολιβίας επί 14 χρόνια, παρά τις μεθοδευμένες πολύχρονες προσπάθειες υπονόμευσής του από τις ΗΠΑ και την βολιβιανή δεξιά , με την κυβέρνησή του είχε εθνικοποιήσει τους υδρογονάνθρακες και είχε «βγάλει» 3.000.000 πολίτες από την φτώχεια!

Η Βολιβία είναι μία χώρα σήμερα με οικονομική ανάπτυξη 4,5%, σύμφωνα και με την Οικονομική Επιτροπή για την Λατινική Αμερική και την Καραϊβική.

Ο πραγματικός στόχος των πραξικοπηματιών και η προσπάθεια ανατροπής του Μοράλες είναι η εξυπηρέτηση της ντόπιας οικονομικής ελίτ και των Αμερικανών.

Το πραξικόπημα στη Βολιβία καταδίκασαν προοδευτικές κυβερνήσεις της Λατινικής Αμερικής αλλά και πολιτικές προσωπικότητες της Ευρώπης όπως ο ηγέτης των Εργατικών της Βρετανίας Τζέρεμι Κόρμπιν.

Ο Εβο Μοράλες και στελέχη της κυβέρνησης του δήλωσαν ότι παραιτήθηκαν για να σταματήσει η αιματοχυσία, όμως είναι παρόντες και θα αγωνιστούν για να διατηρηθεί η Βολιβία ελεύθερη και να έχει ο λαός της δικαιώματα και ελπίδα για το μέλλον.

Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ εκφράζει την αλληλεγγύη της στο λαό της Βολιβίας και στη νόμιμη εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας .

Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΒΟΛΙΒΙΑΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ


Πηγή