Γερμανία: Μεγάλο τρομοκρατικό κτύπημα του ISIS απέτρεψαν οι Αρχές

Τρομοκρατική επίθεση στην περιοχή Ρήνου-Μάιν της Γερμανίας σχεδίαζαν τρεις οπαδοί του ISIS που συνελήφθησαν σε μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στο Όφενμπαχ.

Σύμφωνα με την εισαγγελία της Φρανκφούρτης οι τρεις συλληφθέντες ήθελαν να προκαλέσουν μακελειό με όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα χρησιμοποιώντας εκρηκτικά και όπλα, ενώ στο παρελθόν είχαν ορκιστεί πίστη και αφοσίωση στο ISIS, που απέκτησε πρόσφατα νέο αρχηγό μετά την εξόντωση του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι. Πρόκειται για έναν 24χρονο Γερμανό υπήκοο που κατάγεται από τη λεγόμενη “Βόρεια Μακεδονία” και δύο Τούρκους υπηκόους 22 και 21 ετών.

Έφοδοι σε τρεις κατοικίες – Βρήκαν υλικά για βόμβες και αποδεικτικά στοιχεία

Ο 24χρονος βασικός ύποπτος της ομάδας των οπαδών του ISIS κατηγορείται ότι είχε ήδη προμηθευτεί υλικά για την κατασκευή βομβών και ότι αναζητούσε τρόπους να αποκτήσει όπλα μέσω του Διαδικτύου. Μέλη των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας και κάπου 170 αστυνομικοί μετείχαν στις εφόδους σε τρεις κατοικίες στο Όφενμπαχ, όπου εντόπισαν αρκετά αποδεικτικά στοιχεία – γραπτά και ηλεκτρονικά – που περνούν από το μικροσκόπιο της αντιτρομοκρατικής. Η επιστροφή τζιχαντιστών του ISIS από τη Συρία και το Ιράκ στη Γερμανία έχει προκαλέσει συναγερμό στις υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας. Η Τουρκία ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα απελάσει τζιχαντιστές γερμανικής υπηκοότητας στη Γερμανία, την ώρα που ειδικοί προειδοποιούν για μια πιθανή αναβίωση του ISIS.

Τίτλος από Sigmalive :

Γερμανία: Μεγάλο τρομοκρατικό κτύπημα απέτρεψαν οι Αρχές–Ύποπτος από Σκόπια


Πηγή