Οι επαφές του Επιτρόπου Μοσκοβισί στην Αθήνα

Ζητήματα οικονομίας, μεταρρυθμίσεων και ανάπτυξης, βρέθηκαν στο επίκεντρο των επαφών που είχε σήμερα ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Πιέρ Μοσκοβισί στην Αθήνα.

Κατά τη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, συζήτησαν μεταξύ άλλων για την πρόοδο που έχει ήδη επιτευχθεί στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, για τη στήριξη της ανάπτυξης και τη δημιουργία νέων και καλά αμειβομένων θέσεων εργασίας.

Παράλληλα, συζήτησαν για τις δημοσιονομικές προοπτικές, καθώς και για τους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ευχαρίστησε τον κ. Μοσκοβισί για το γεγονός ότι σε κρίσιμες στιγμές στήριξε την Ελλάδα.

Συνάντηση με τον Επίτροπο Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης @pierremoscovici. Συζητήσαμε για την πρόοδο που έχει ήδη επιτευχθεί στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων αλλά και για τη στήριξη της ανάπτυξης και τη δημιουργία νέων και καλά αμειβομένων θέσεων εργασίας. pic.twitter.com/i91lT8WVAR

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) October 4, 2019

Τσίπρας: Κουβεντιάσαμε και για το μέλλον της ευρωπαϊκής Αριστεράς

Ο Επίτροπος συναντήθηκε με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα. Εκτός από ζητήματα οικονομίας, οι δυο άνδρες συζήτησαν και για το μέλλον της ευρωπαϊκής αριστεράς, όπως έγινε γνωστό από τον κ. Τσίπρα.

«Με τον Πιέρ Μοσκοβισί, στην τελευταία του επίσκεψη στην Ελλάδα ως επίτροπος Οικονομικών, δεν συζητήσαμε μόνο για την πορεία της ελληνικής οικονομίας», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην προσωπική του σελίδα στο facebook.

«Άλλωστε επί τεσσεράμισι χρόνια κάναμε πολλά, σε αντίξοες συνθήκες, για να μπορούν όλοι σήμερα στην Ευρώπη να μιλάνε για ένα μικρό θαύμα. Από τη χρεοκοπία και τα άδεια ταμεία αφήσαμε πίσω μας 37 δισ. ευρώ και σταθερή ανάπτυξη.

Περισσότερο κουβεντιάσαμε για τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη, αλλά και για το μέλλον της ευρωπαϊκής Αριστεράς», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Γεννηματά: Να ανατραπεί η συμφωνία Τσίπρα για τα πλεονάσματα

Συνάντηση σε καλό κλίμα είχαν ο Πιερ Μοσκοβισί και με την επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

«Είναι η στιγμή που πρέπει να ανατραπεί η συμφωνία του κ. Τσίπρα για τα πρωτογενή πλεονάσματα και να μειωθούν τα υπερπλεονάσματα για να ενισχυθεί η ανάπτυξη με την αύξηση των δημοσίων επενδύσεων», έγραψε μετά τη συνάντησή της με τον Ευρωπαίο Επίτροπο η κ. Γεννηματά στο Twitter.

Είναι η στιγμή που πρέπει να ανατραπεί η συμφωνία του κ. Τσίπρα για τα πρωτογενή πλεονάσματα και να μειωθούν τα υπερπλεονάσματα για να ενισχυθεί η ανάπτυξη με την αύξηση των δημοσίων επενδύσεων.
Συνάντηση με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί.#kinima_allagis pic.twitter.com/BqVcIbHOOo

— Fofi Gennimata (@FofiGennimata) October 4, 2019

Πηγή: skai.gr