Ογκώδες το φοιτητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας για αναβάθμιση σπουδών

φοιτητικό

Μεγάλο και μαχητικό το πανελλαδικό φοιτητικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο κέντρο της Αθήνας

Πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησαν το μεσημέρι οι φοιτητές, που νωρίτερα είχαν συγκέντρωση στα Προπύλαια.

Οι φοιτητές διεκδικούν, όπως τονίζουν, «σύγχρονες σπουδές με δικαιώματα, ένα πτυχίο υψηλού επιπέδου ανά επιστημονικό αντικείμενο που να κατοχυρώνει την πλήρη πρόσβαση στο επάγγελμα και όχι Πανεπιστήμιο με «άσυλο».

Μεταξύ άλλων, ζητούν αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την εκπαίδευση στον νέο κρατικό προϋπολογισμό, να πραγματοποιηθούν όλες ο μετεγγραφές, λύση στο ζήτημα της στέγασης των φοιτητών με ανέγερση νέων εστιών και επινοικίαση δωματίων για όσους μείνουν εκτός.

Παράλληλα, τάσσονται κατά των διαγραφών φοιτητών, της κατάργησης του ασύλου και της ισοτίμησης κολεγίων – Πανεπιστημίων.

Επεισόδια μεταξύ φοιτητών και ΜΑΤ, έξω από τη Βουλή -Συγκρούσεις και χημικά

Επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του φοιτητικού συλλαλητηρίου στο κέντρο της Αθήνας.

Ομάδα νεαρών συγκρούστηκε με άντρες των ΜΑΤ στα λουλουδάδικα, στην πλαϊνή είσοδο της Βουλής. Η αστυνομία έχει στήσει φραγμό με τρεις κλούβες, τον οποίο επιχείρησαν να σπάσουν οι φοιτητές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά το τέλος του φοιτητικού συλλαλητηρίου, φοιτητές της Εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς με πλακάτ στα χέρια πλησίασαν κλούβες των ΜΑΤ και προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό στη Βασιλίσσης Σοφίας.

Δείτε τις εικόνες από τα επεισόδια στο πανεκπαιδευτικό:

Σύγκρουση ΜΑΤ με φοιτητές

Τους φοιτητές απώθησαν με χημικά και κρότου λάμψης οι αστυνομικοί. Η Αθήνα μετατράπηκε σε πεδίο μάχηςΣύγκρουση ΜΑΤ με φοιτητές


Πηγή