Κίνημα Αγρινίου “Δικαίωμα στη ζωή”: Αλληλεγγύη στους δικαζόμενους Λαφαζάνη-Σμήλιο-Κλεισιάρη

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Την Τετάρτη 30/10/19 παραπέμπεται σε δίκη ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, που θα διεξαχθεί από το Δ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, στη Σχολή Ευελπίδων και ώρα 9.00 π.μ., για τη δράση του στο πλαίσιο του Κινήματος ενάντια στους Πλειστηριασμούς, κατηγορούμενος για παράβαση των άρθρων 1, 12, 14, 16, 26/ΙΑ, 27/1, 45, 94, 98, 334/3Α, 396, 2342/1 του Ποινικού Κώδικα.

Τη δίωξη κατά του Παναγιώτη Λαφαζάνη, η οποία παραπέμπει σε άλλες σκοτεινές για τη χώρα εποχές, έχει ασκήσει με πρωτοβουλία της η Εισαγγελία Αθηνών και με αφορμή μήνυση που κατέθεσε Λιβεριανό fund, με έδρα την πρωτεύουσα της Λιβερίας Μονρόβια.

Οι πλέον επαχθείς κατηγορίες κατά του Παναγιώτη Λαφαζάνη είναι η παράβαση του άρθρου 334/3Α για διατάραξη κοινής ειρήνης και το άρθρο 396 και παρακώλυση συναγωνισμού, το οποίο άρθρο μετατράπηκε από Τσίπρα-Κοντονή σε ιδιώνυμο αδίκημα, κατά τα πρότυπα αδικημάτων πολιτικής δίωξης της μετεμφυλιακής περιόδου που προβλέπει φυλάκιση μέχρι 3 έτη.

Επίσης, την Τετάρτη 30/10/19 και ώρα 11.30 π.μ. στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης γίνεται μία ακόμη δίκη μελών του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, για τη δράση τους ενάντια στους πλειστηριασμούς. Στα ειδώλιο θα καθίσουν δάσκαλος και Δημοτικός Σύμβουλος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Ηλίας Σμήλιος και ο Δικηγόρος, πρ. Μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Ζήσης Κλεισιάρης. Κατηγορούνται για “παρακώλυση” συναγωνισμού και “παράνομη βία”, γιατί συμμετείχαν, μαζί με εκατοντάδες άλλους ανθρώπους στις συγκεντρώσεις που καλούσε ο Συντονισμός κάθε Τετάρτη στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης για την προστασία της περιουσίας των λαϊκών οικογενειών.

Με την δίκη των συναγωνιστών μας, διώκονται σε όλη την Ελλάδα και δικάζονται οι δημοκρατικοί, ακηδεμόνευτοι, μαχητικοί και νικηφόροι αγώνες, που έδειξαν το δρόμο πώς θα παλέψουμε για να σώσουμε την λαϊκή κατοικία και περιουσία, αλλά και συνολικά απέναντι στην αντιλαϊκή λαίλαπα των Μνημονίων.

Οι δίκες αυτές στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν το λαό και να περάσουν το μήνυμα ότι κάθε αντίσταση είναι μάταιη. Δεν θα τους περάσει. Η Αντίσταση είναι μονόδρομος.

Το Σωματείο “Δικαίωμα στη Ζωή” καλεί κάθε Σωματείο, Επιτροπή και Συλλογικότητα Αγώνα, Φορέα του Μαζικού Λαϊκού Κινήματος, κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενο και μαχόμενο κοινωνικά πολίτη, να πάρει θέση και να σταθεί ασπίδα για τους διωκόμενους αγωνιστές στις δίκες που ξεκίνησαν.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ


Πηγή