Βορίδης για ΣΥΡΙΖΑ: Αντί να σιωπήσουν κάνουν και υποδείξεις

Αιχμηρή απάντηση στην τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ για την επιβολή δασμών σε ελληνικά προϊόντα από τις ΗΠΑ έδωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης.

«Αντί να σιωπήσουν, κάνουν και υποδείξεις. Πράγματι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην λογική του να διαπραγματευθούν για εμάς οι Ευρωπαίοι. Υπενθυμίζουμε ότι το ύψος των δασμών που επεβλήθησαν στα προϊόντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης φτάνει τα 7,5 δισ. δολάρια», ανέφερε ο Μάκης Βορίδης.

Και συνέχισε: «Και ο ΣΥΡΙΖΑ λέει τώρα ότι θα έπρεπε να περιμένουμε το αποτέλεσμα εκείνης ακριβώς της διαπραγμάτευσης, που πλέον είναι σε όλους γνωστό: 7,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε δασμούς. Συνεπώς, σήμερα θα είχαν επιβληθεί δασμοί και στο ελαιόλαδο και στις βρώσιμες ελιές».

Μάλιστα κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι αντί να χαρεί «που καταφέραμε να εξαιρέσουμε ένα τεράστιο κομμάτι των εξαγωγών μας στις ΗΠΑ από την επιβολή δασμών, αντί να αναγνωρίσουν το τεράστιο πλεονέκτημα που δημιουργείται για τα συγκεκριμένα προϊόντα, δήθεν στεναχωριούνται για τα υπόλοιπα. Αυτοί που δεν είχαν αποτολμήσει να ζητήσουν την εξαίρεση για οποιοδήποτε προϊόν, όταν εμείς είχαμε ζητήσει την εξαίρεση και των ροδάκινων και της κομπόστας και των κερασιών».

«Φυσικά και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την προστασία όλων των ελληνικών προϊόντων, ωστόσο υποδείξεις από αυτούς που είχαν εκχωρήσει τη διαπραγματευτική τους ευθύνη, δεν δεχόμαστε», κατέληξε ο Μάκης Βορίδης.