Απάντηση Βορίδη στον ΣΥΡΙΖΑ για την νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική

Σε υψηλούς τόνους απάντησε στον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης για την εξωτερική σύγκλιση της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

«Ενημερώνω τους γνωστούς επιτυχημένους και ικανούς διαπραγματευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι το ζήτημα της εξωτερικής σύγκλισης της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής δεν αποτέλεσε αντικείμενο της ημερησίας διατάξεως του συμβουλίου των Υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αντιθέτως, αποτέλεσε αντικείμενο της ημερησίας διατάξεως του ύψους του προϋπολογισμού, σε σχέση με τις περιβαλλοντικές φιλοδοξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ανέφερε ο Μάκης Βορίδης.

Και συνέχισε: «Προφανώς, ως καλή διαπραγμάτευση στο ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνονται, το να λες άσχετα πράγματα τη λάθος στιγμή αντί να θέτεις τα ζητήματα που πρέπει τη σωστή στιγμή και μάλιστα έχοντας κάνει την κατάλληλη προετοιμασία».

Επιπλέον ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υπογράμμισε ότι «προφανώς η θέση της Ελλάδος επί της εξωτερικής συγκλίσεως είναι γνωστή και προσφάτως τη διατύπωσα στην ιταλική αντιπροσωπεία με την οποία είχα διμερή συνάντηση, προκειμένου να διαμορφωθεί ένα μέτωπο συμμαχιών προς την κατεύθυνση αυτή».

Παράλληλα εξήγησε ότι «προφανώς, την ίδια θέση διατύπωσα και στη συνάντηση που είχα την επόμενη μέρα με Έλληνες Ευρωβουλευτές, στην οποία παρών ήταν και ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Δημήτρης Παπαδημούλης καθώς επίσης και ο επιστημονικός συνεργάτης του κ. Πέτρου Κόκκαλη. Προφανώς, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να σχολιάζουμε δηλώσεις των υποψηφίων Επιτρόπων την ώρα που η Επιτροπή παρίσταται στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης δια του εν ενεργεία Επιτρόπου κ. Phil Hogan».

«Επειδή η διαπραγματευτική δεινότητα του ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστή, τους συμβουλεύουμε στο μέλλον να κρατάνε τις σχετικές συμβουλές για τον εαυτό τους. Έτσι αντιλαμβάνονται στον ΣΥΡΙΖΑ την υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων, έχει εμπειρία ο ελληνικός λαός», κατέληξε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.