“Ανεπιθύμητος” ο Πομπέο! Πανελλαδική κινητοποίηση κατά της Συμφωνίας για βάσεις-πυρηνικά

πομπέο

Μεγάλες αντιιμπεριαλιστικές και αντιπολεμικές κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται σήμερα και αύριο σε μια σειρά πόλεις της Ελλάδας, με αφορμή την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο για την υπογραφή ελληνοαμερικανικής συμφωνίας για την επέκταση των αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων και την περαιτέρω εγκατάσταση πυρηνικών στη χώρα μας.

Διαδηλώσεις κατά της ελληνοαμερικανικής «Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας» προγραμματίζονται στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τα Χανιά, το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο, τη Ζάκυνθο, το Αργοστόλι, τον Πύργο, τον Βόλο, τη Λάρισα, την Αλεξανδρούπολη κ.λπ.

Στις κινητοποιήσεις καλεί η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις, τοπικές κινήσεις ειρήνης, ο Πανελλαδικός Αντιπολεμικός Κινηματικός Συντονισμός (ΠΑΚΣ) και άλλων αντιπολεμικές και αντιιμπεριαλιστικές οργανώσεις.

Στην Αθήνα προγραμματίζεται πορεία προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία, αύριο Σάββατο 5 Οκτωβρίου, με συγκεντρώσεις που οργανώνει στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην ελληνοαμερικανική Συμφωνία και στα Προπύλαια ο ΠΑΚΣ και άλλες κινήσεις.


Πηγή