Τσίπρας σε Γιούνκερ: Να αρχίσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Β. Μακεδονία

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται για την Προπαρασκευαστική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Στη σκιά του γαλλικού «μπλόκου» στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας, ο κ. Τσίπρας επεσήμανε στον πρόεδρο Γιούνερ τη σημασία της Συμφωνίας των Πρεσπών και πως είναι ανάγκη να αποφασιστεί αύριο, στη Σύνοδο Κορυφής, η έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

«Συζητήσαμε για τη σημασία που έχει η Συμφωνία των Πρεσπών για τον ρόλο της ΕΕ στα Βαλκάνια και την ανάγκη να αποφασιστεί αύριο η έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων», έγραψε ο κ. Τσίπρας στο Twitter.

Συζητήσαμε για τη σημασία που έχει η Συμφωνία των Πρεσπών για τον ρόλο της ΕΕ στα Βαλκάνια και την ανάγκη να αποφασιστεί αύριο η έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

— Αλέξης Τσίπρας – Alexis Tsipras (@atsipras) October 16, 2019

Οι δυο άνδρες συζήτησαν επίσης για την τουρκική επέμβαση στη Συρία και την προκλητικότητα της Άγκυρας στην Κυπριακή ΑΟΖ.

«Τόνισα την ανάγκη να εφαρμοστούν οι κυρώσεις για τις παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ και εμπάργκο όπλων για την εισβολή της στη Συρία», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: skai.gr