Κεραμέως στον ΣΚΑΪ: Στόχος να κάνουμε τη χώρα περιφερειακό κέντρο εκπαίδευσης

Στόχος της κυβέρνησης είναι να καταστήσει τη χώρα περιφερειακό κέντρο εκπαίδευσης τόνισε την Κυριακή στον ΣΚΑΪ η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.
«Παρουσιάσαμε το πρώτο στην ιστορία αγγλόφωνο προπτυχιακό πρόγραμμα σε πανεπιστήμιο της χώρα μας για φοιτητές εκτός ΕΕ. Ο φοιτητής θα έρθει στη χώρα μας, θα πληρώσει δίδακτρα, και το πανεπιστήμιο θα έχει επιπλέον έσοδα. Θα περάσουμε ρύθμιση που θα καταρτίζει πιο εύκολα τέτοια προγράμματα και κάνουν τη χώρα μας περιφερειακό κέντρο εκπαίδευσης. Αντί να διώχνουμε φοιτητές να προσελκύουμε» τόνισε η κ. Κεραμέως.

To view this video please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video

Η υπουργός Παιδείας επισήμανε ότι η κυβέρνηση προετοιμάζει, μετά από ενδελεχή διάλογο με όλα τα κόμματα, νέα πλαίσια για την πρωτοβάθμια, τη δευτεροβάθμια, την τριτοβάθμια και την τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση, ενώ αναλαμβάνει πρωτοβουλία για εισαγωγή νέων εκπαιδευτικών θεματικών στο σχολείο. «Πρέπει να πάρεις την παιδεία ένα βήμα παραπέρα πρέπει να η παιδεία προσφέρει και ήπιες δεξιότητες, ψηφιακές δεξιότητες, να προετοιμάσει τα παιδιά για να γίνουν υπεύθυνοι πολίτες στην κοινωνία όπως πχ ότι ‘’σέβομαι το περιβάλλον, το συνάνθρωπό μου’’».

Αυτός που έχει την καλύτερη επίδοση θα κρατάει τη σημαία, κι όχι αυτός που κληρώνεται

Η υπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι «αυτός που έχει την καλύτερη επίδοση θα κρατάει τη σημαία, κι όχι αυτός που κληρώνεται, για εμάς έχει πολύ μεγάλη σημασία η επιβράβευση της προσπάθειας όλη τη ζωή του κάποιος να προσπαθεί να γίνεται καλύτερος να ξεπερνά τον εαυτό του. Είναι μήνυμα στη νέα γενιά».
Η υπουργός σχολίασε ότι «παραλάβαμε μια κατάσταση πολύ δύσκολη όταν γίναμε κυβέρνηση, 2 μήνες πριν ανοίξουν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, αλλά τα βιβλία είναι όλα στη θέση τους από τον Αύγουστο σε όλα τα σχολεία της χώρας».
Όπως εξήγησε, «η προηγούμενη κυβέρνηση μάς παρέδωσε μια σειρά προβλήματα που έπρεπε να αντιμετωπίσουμε, όπως την υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση για την όποια συμφωνούσαμε στη θέσπισή της άλλα ρωτούσαμε αν έχουμε εκπαιδευτικούς και υποδομές. Τώρα καλύπτουμε όλες τις πληγές που μας κληροδότησε η προηγούμενη κυβέρνηση διορθώνουμε άμεσα τις ζημιές».

Πηγή: skai.gr