Άγρια κόντρα Πολάκη – Γεωργιάδη στη Βουλή

Άγρια κόντρα μεταξύ Άδωνι Γεωργιάδη και Παύλου Πολάκη λίγο πριν ολοκληρωθεί η μαραθώνια συνεδρίαση της Ολομέλειας για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, παρείχε πλήρη κάλυψη στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, και εξαπέλυσε πυρά κατά του Αδωνι Γεωργιάδη λέγοντας ότι έχει διαπράξει το αδίκημα της απιστίας, όμως τα αδικήματα του έχουν παραγραφεί.

Σημείωσε ότι για τα πολιτικά πρόσωπα που έχει αρχειοθετηθεί η υπόθεσή τους, αυτό δεν σημαίνει τίποτα, γιατί «και του Τσοχατζόπουλου και του Παπαντωνίου είχαν αρχειοθετηθεί και μετά πήγαν φυλακή». Με το γνώριμο ύφος του, κατεβαίνοντας από το βήμα της Βουλής, είπε: «γι’ αυτό προσέξτε και έπεται και τρίτος γύρος».

Στις απειλές και τις κατηγορίες Πολάκη εναντίον του απάντησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Κάνατε εξεταστική επιτροπή για δύο χρόνια και δεν αποδείξατε τίποτα. Το περίφημο πόρισμά σας ντραπήκατε να το φέρετε στην Ολομέλεια και δεν έγινε ποτέ συζήτηση για το πόρισμα αυτό. Δεν το φέρατε γιατί δεν είχε μέσα απολύτως τίποτα. Εγώ ως πολιτικός δέχομαι να ψάχνονται οι πολιτικοί και να τους κατηγορεί ο καθένας για ό,τι θέλει», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

«Το θέμα όμως δεν είναι τι λέει ο καθένας, αλλά το τι αποδεικνύεται. Εμένα με έψαξε εισαγγελία διαφθοράς δύο χρόνια αλλά από ό,τι μας είπατε η αρχειοθέτηση δεν φτάνει. Θέλει και στάμπα από τον Πολάκη για να έχουμε αθωότητα. Εάν δεν μας αθωώσει ο δικαστής Πολάκης δεν γίνεται», πρόσθεσε.

«Κύριε Πολάκη, για την προκαταρκτική που μιλάμε σήμερα το πιθανότερο είναι να καταλήξετε εσείς στον εισαγγελέα πάρα εγώ. Γιατί θα ερωτηθούν οι ψευδομάρτυρες όταν αρθεί η ασυλία τους αν πράγματι τους ξέρατε, όπως έχετε πει σε τηλεοπτική εκπομπή, και αν πράγματι τους ξέρατε τότε είστε κι εσείς εμπλεκόμενος στην σκευωρία περί αλλοιώσεως του πολιτεύματος και ισόβια κάθειρξη», τόνισε.

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Επειδή εισαγγελέας δεν είσαι και όταν με βλέπεις τρέμεις, σταμάτα τα αυτά και πείτε ναι στη προκαταρκτική που δεν την ψηφίζετε και μην κρύβεστε».

Ο κ. Πολάκης απάντησε στην τελευταία φράση του κ. Γεωργιάδη, λέγοντας: «Επειδή έκανες από μακριά κάποιες χειρονομίες του στυλ «τώρα ήρθε η σειρά μας που άλλαξαν τα πράγματα» εδώ είμαστε και σας περιμένουμε. Κάτι τέτοιους ακροδεξιούς σαν την πάρτη σας τρώμε πέντε για πρωινό».

Πηγή: skai.gr