Μαινόμενος Βουλευτής του KKE -έχων ασυλία- στο ΔΣ του ΕΚΘ (video)

Την περασμένη Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, διεξήχθη μια επεισοδιακή συνεδρίαση στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, με πρωταγωνιστή τον -έχων βουλευτική ασυλία- πολλά βαρύ Βουλευτή του ΚΚΕ Λεωνίδα Στολτίδη.

Από νωρίς το πρωί της ίδιας ημέρας, ο Βουλευτής προσπαθούσε να μαζέψει τον κομματικό στρατό της ΚΝΕ και του ΚΚΕ στη συνεδρίαση του ΕΚΘ. Παρά την κινητοποίηση που πραγματοποίησαν τα μέλη του Π.Α.ΜΕ, με Δελτία Τύπου και τηλέφωνα, το μόνο που κατάφεραν να μαζέψουν όλα κι όλα 20 άτομα, μέλη της Κ.Ν.Ε., μαζί με κάποια στελέχη και μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Κ.Ε.

Η απογοήτευση του κ. Στολτίδη ήταν μεγάλη και εμφανής, ενώ καθόλη τη συνεδρίαση ήταν νευρικός, αφού είναι τοις πάσι γνωστό ότι μετά την αποχώρηση του τ. Ευρωβουλευτή κ. Ζαριανόπουλου από τιμόνι της παράταξης στη Θεσσαλονίκη, δεν έχει βρεθεί ακόμα εκείνη η εμβληματική προσωπικότητα που θα «εμπνεύσει» τους απανταχού κομμουνιστές εργάτες της συμπρωτεύουσας.

Αποφασισμένος όμως σε κάθε περίπτωση να δώσει κανονικά τις εξετάσεις στο κόμμα και στριμωγμένος μετά την ήτταν που κατέγραψε το Π.Α.ΜΕ στις πρόσφατες εκλογές του ΕΚΘ, βλέποντας τα ποσοστά του να κατακρημνίζονται, έστησε μια φιέστα και μαινόμενος -κατά την προσφιλή τακτική του- απειλούσε και έβριζε τα μέλη του ΔΣ που δεν ανήκουν στην παράταξη του.

Η Βουλευτική ασυλία στο βωμό του κομματικού και παραταξιακού συνδικαλιστικού συμφέροντος, μιας και για τον Βουλευτή του Κ.Κ.Ε. Λεωνίδα Στολτίδη έχουν κατατεθεί μηνύσεις για αντιδημοκρατικές μεθόδους που χρησιμοποίησε πριν από ένα χρόνο, όταν προσπάθησε μαζί με άλλους «μεταφερόμενους» από τη συμπρωτεύουσα να διαλύσει το εκλογικό συνέδριο του όμορου Εργατικού Κέντρου Κατερίνης και βεβαίως ήταν πρωταγωνιστής και στη διάλυση του Συνεδρίου της Γ.Σ.Ε.Ε σε Καλαμάτα και Ρόδο.

Να θυμίσουμε ότι το όνομα του κ. Στολτίδη είναι μεταξύ των προσώπων για τα οποία υπάρχει αίτημα στο Πρωτοδικείο Αθήνας να εξαιρεθούν από την Προσωρινή Διοίκηση της ΓΣΕΕ λόγω της συμμετοχής τους στα βίαια επεισόδια.