ΕΚΤΑΚΤΟ: Συνταρακτικές εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ – Στελέχη της ΠΑΣΚΕ απειλούν με αποχώρηση

Με αποχώρηση από το ΚΙΝΑΛ απειλούν δεκάδες επιφανή στελέχη της ΠΑΣΚΕ, μετά από δημοσίευμα της ενημερωτικής ιστοσελίδας NEWS247, σύμφωνα με το οποίο η ηγεσία του κόμματος φαίνεται να είναι δυσαρεστημένη από τις αποφάσεις της «συγγενούς» συνδικαλιστικής παράταξης, αναφορικά με τη στάση της στο θέμα της απεργίας της 24ης Σεπτεμβρίου.

Η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, όπως περιγράφει η εν λόγω ιστοσελίδα, φαίνεται «να προγραμματίζει να πραγματοποιήσει εντός του έτους, εάν είναι δυνατόν, συνδικαλιστική συνδιάσκεψη, με -έστω και μη ομολογημένη- επιδίωξη να αναδείξει νέα στελέχη και να διαμορφώσει νέα στρατηγική στον συνδικαλιστικό χώρο».

Το τελευταίο ήταν και το «κερασάκι στην τούρτα», αφού τα πράσινα συνδικαλιστικά στελέχη είναι γνωστό ότι έχουν απογαλακτιστεί από τον πολιτικό τους φορέα, από τότε που έδωσαν τη μεγάλη μάχη κόντρα στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης Σημίτη (το λεγόμενο «ασφαλιστικό Γιαννίτση»). Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το kentroaristera.gr, δεν είναι λίγοι οι πρόεδροι εργατικών κέντρων και ομοσπονδιών που επικοινώνησαν με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλο και επικεφαλής της ΠΑΣΚΕ, προκειμένου να του εκφράσουν τη δυσαρέσκεια τους για το δημοσίευμα. Του διαμήνυσαν μάλιστα ότι αν συνεχιστούν τέτοιου είδους παρεμβάσεις στο εσωτερικό της συνδικαλιστικής παράτασης, τότε «να τους ξεχάσουν στο ΚΙΝΑΛ».

Πληροφορίες του kentroaristera.gr θέλουν την ίδια την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ να κάνει λόγο σε στενούς της συνεργάτες για fake news τα οποία δεν απηχούν στις θέσεις της ιδίας. Η Φώφη Γεννηματά άλλωστε διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ. Κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη και της ΠΑΣΚΕ, αποδίδουν τα fake news σε πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΚΙΝΑΛ και πρώην συνδικαλιστή, το οποίο αν και έχει αποχωρήσει χρόνια από τα συνδικάτα, ενίοτε αρέσκεται να μπλέκεται στα πόδια των πρώην συντρόφων του. Η δυσφορία πάντως προς το πρόσωπο αυτό είναι μεγάλη, με τους συνδικαλιστές να προετοιμάζουν δημόσια καταγγελία, αποκαλύπτοντας όλο το παρασκήνιο με ονόματα όλων των εμπλεκομένων.

Όπως και να χει το πράγμα, η Φώφη Γεννηματά καλείται διαρκώς να μπαλώνει τρύπες που ανοίγουν άνθρωποι του δικού της περιβάλλοντος. Και η τρύπα που της άνοιξαν αυτή τη φορά με τους πράσινους συνδικαλιστές δεν είναι καθόλου μικρή…