7 Πολιτοφύλακες νεκροί στο Ντονμπάς, με εμπλοκή ΝΑΤΟικών δυνάμεων

νεκροί

7 Πολιτοφύλακες νεκροί στο Ντονμπάς, μετά από επιχείρηση του ναζιστικού τάγματος Αζόβ, με εμπλοκή ΝΑΤΟικών δυνάμεων.

7 στρατιώτες των Λαϊκών Πολιτοφυλακών έχασαν τη ζωή τους στις 29 Αυγούστου, στη περιοχή της Γκόρλοβκα: οι μαχητές Хижняк Андрей, Курочкин Юрий , Нарыжный Владимир , Майдаровский Дмитрий, Нарыжный Владимир, Комарянский Эдуард, Воробьев Евгений.

Σύμφωνα με καταγγελία της Πολιτοφυλακής της ΛΔ του Ντονμπάς, σε μια τουλάχιστον επιχείρηση υπήρξε εμπλοκή δυνάμεων του ΝΑΤΟ, από τη Λιθουανία, με επικεφαλής τον Vaidas Ziogas. Ένας από τους νεκρούς πολιτοφύλακες είχε ακρωτηριαστεί μετά θάνατο.

Εκτός από τους 7 νεκρούς, υπάρχουν τουλάχιστον 3 αιχμάλωτοι και 3 σοβαρά τραυματίες.

Οι ΝΑΤΟικές δυνάμεις συνεργάστηκαν με το ναζιστικό Τάγμα Αζόβ, ένα τάγμα που φημίζεται για τα εγκλήματα πολέμου που έχει πραγματοποιήσει τα τελευταία χρόνια στη περιοχή του Ντονμπάς.

Οι επιχειρήσεις των ναζιστικών ταγμάτων σε συνεργασία με τις ΝΑΤΟικές και μισθοφορικές δυνάμεις, το τελευταίο διάστημα, έχουν κλιμακωθεί, τόσο με επιθέσεις εναντίον πολιτοφυλάκων, όσο και εναντίον κατοικημένων περιοχών και πολιτών.

Οι περιοχές Spartak, Aleksandrovka, Mineralnoye, Shakhta Gagarina, Shakhta Izotova, Zaitsevo, Dolomitnoye, Grogorovka, Kominternovo χτυπήθηκαν 203 φορές, μόνο στο διάστημα μιας ημέρας.

Παρά το νέο γύρο επιθετικότητας εκ μέρους των ΝΑΤΟικών και ναζιστικών δυνάμεων, οι Λαϊκές Πολιτοφυλακές παραμένουν ισχυρές και υπερασπίζονται με ηρωισμό τα εδάφη των ΛΔ.


Πηγή