Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Νέα Μάκρη. Δεν έληξε ο συναγερμός

μάκρη

Σε ύφεση βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε μετά τις 2 τη νύχτα στη Νέα Μάκρη, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, προσθέτοντας πάντως πως ο συναγερμός δεν έχει λήξει.

«Η πυρκαγιά είναι σε ύφεση, αλλά βρίσκεται σε συμπαγές δάσος και παραμένει επικίνδυνη» ανέφερε, προσθέτοντας ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει τεθεί σε επιφυλακή από τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ο ίδιος σημείωσε πως είναι η έβδομη πυρκαγιά που εκδηλώνεται στην περιοχή σε εννέα μέρες. «Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία δύσκολη κατάσταση» είπε, διευκρινίζοντας πως η πυρκαγιά ξεκίνησε πίσω από τον Άγιο Εφραίμ και μετά από δέκα λεπτά ξέσπασε ένα δεύτερο μέτωπο στην Αγία Μαρίνα, πίσω από την οδό Περιπάτου. «Κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να προλάβουμε πριν να δυναμώσουν οι άνεμοι» συμπλήρωσε, ενώ όπως ανέφερε, κάποιοι κάτοικοι απομακρύνθηκαν προληπτικά από την Πυροσβεστική.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε περίπου στις 2:30 σε δασική έκταση στο Λιβίσι της Νέας Μάκρης. Οι φλόγες βρίσκονταν κοντά σε κατοικίες, ωστόσο στη συνέχεια άλλαξαν κατεύθυνση και αυτή την ώρα δεν απειλούν κατοικημένη περιοχή.

Επί ποδός παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Στο σημείο επιχειρούν συνολικά 98 πυροσβέστες με 35 οχήματα. Ειδικότερα, στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 24 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 46 πυροσβέστες με 23 οχήματα από το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) και τέσσερις ομάδες πεζοπόρου τμήματος με 28 πυροσβέστες. Συνδράμουν υδροφόρες της Περιφέρειας και ΟΤΑ, μηχανήματα έργου, εθελοντικά οχήματα και η ΕΛΑΣ. Με το πρώτο φως της ημέρας τις ρίψεις νερού ξεκίνησαν και τα εναέρια μέσα, συγκεκριμένα τρία αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα συντονιστικό.

Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης ανέφερε πως ο χαμηλής έντασης άνεμος από τις πρώτες πρωινές ώρες βοήθησε να βελτιωθεί η εικόνα, ενώ τόσο ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος όσο και ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, καθώς και κάτοικοι, κάνουν λόγο για εμπρηστική ενέργεια.


Πηγή