Κερί Ζακύνθου: Συνεχίζεται η μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς

κερί

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Ζάκυνθο, καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στο Κερί.

Από τα ξημερώματα οι δυνάμεις που επιχειρούν στο πύρινο μέτωπο ενισχύθηκαν περαιτέρω και στη μάχη με τις φλόγες ρίχτηκαν και τα εναέρια μέσα που ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού.

Συνολικά στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 171 πυροσβέστες, 52 οχήματα, δύο ομάδες ΜΕΤΠΕ, εννέα ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, δύο αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν 13 υδροφόρες και πέντε μηχανήματα έργου της Περιφέρειας και του ΟΤΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν καεί δύο σπίτια, ωστόσο από την Πυροσβεστική δεν επιβεβαιώνεται η σχετική πληροφορία, παρά μόνο το ότι η φωτιά έφτασε σε αυλές σπιτιών χωρίς άλλες ζημιές. Το χωριό Κερί έχει εκκενωθεί πλήρως, ενώ επί τόπου βρίσκεται μεγάλη αστυνομική δύναμη. Επίσης εκκενώθηκε και ένα ξενοδοχείο.

Μιλώντας νωρίς το πρωί σε τηλεοπτικό σταθμό ο υπαρχηγός της Πυροσβεστικής Κώστας Κυριακόπουλος, υποστήριξε ότι αν και η φωτιά είναι σε ύφεση εντούτοις δεν έχει οριοθετηθεί, υπάρχουν διάσπαρτες εστίες στις οποίες επιχειρούν οι επίγειες δυνάμεις προκειμένου να τις περιορίσουν. Όπως ανάφερε, με τη συνδρομή ειδικών ερπυστριοφόρων οχημάτων του στρατού θα δημιουργηθούν ειδικές αντιπυρικές ζώνες στο χωριό, για τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων, καθώς μετά τις 10 το πρωί αναμένεται ενίσχυση των ανέμων.

Σε ύφεση η φωτιά στο Λουτράκι

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά στο Λουτράκι, με τον κίνδυνο των αναζωπυρώσεων, ωστόσο, να είναι υπαρκτός. Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν και τα εναέρια μέσα.

Οι κάτοικοι στο Λουτράκι Κορινθίας έμειναν άυπνοι για ακόμα ένα βράδυ, υπό το φόβο να ξεφύγει και πάλι η τεράστια πυρκαγιά που κατέκαψε το καταπράσινο βουνό για δύο 24ωρα.

Συνολικά επιχειρούν 169 πυροσβέστες, 24 οχήματα, 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Συνδρομή παρέχουν μηχανήματα έργου του Ελληνικού Στρατού, εθελοντές, υδροφόρες της περιφέρειας και των ΟΤΑ.


Πηγή