Άγκυρα: Η Αμμόχωστος θα ανοίξει με μεταφορά περιουσιών σε τουρκικά χέρια

αμμόχωστος

Με μια νομική και ιστορική ακροβασία ο Τούρκος αντιπρόεδρος μεταφέρει οικόπεδα της Αμμοχώστου (Βαρώσια) σε τουρκικά χέρια και κατ’ αυτόν τον τρόπο, υπό ουσιαστική και πλήρη τουρκική κατοχή, προτίθεται να ανοίξει την πόλη και να “επιτρέψει” την εγκατάσταση των κατοίκων της και την λειτουργία της ως τουρκικό έδαφος.

Η Τουρκία έχει απομονώσει την “ανυπεράσπιστη” Κύπρο και την τυραννάει ανηλεώς και την παίζει όπως η γάτα το ποντίκι. Και όμως ο ελληνοκυπριακός άξονας, αν υπήρχε και ανάπτυσσε μια πολυδιάστατη πολιτική και δεν γινόμαστε υποχείρια των Ισραηλινών και των ΗΠΑ με τις διάφορες τριμερείς και τετραμερείς, τότε αυτός ο άξονας θα ήταν με την κατάλληλη ηγεσία η καθοριστική και αποφασιστική δύναμη στην περιοχή. Να ξυπνήσουμε!

Υπό το φως «ιστορικών εγγράφων», θα ανοίξει για εγκατάσταση η κλειστή πόλη των Βαρωσίων, δήλωσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι, υποστηρίζοντας ότι με την καταγραφή που έγινε από το ψευδοκράτος προκύπτει ότι τη δεκαετία του 1950 επί βρετανικής κυριαρχίας μεταβιβάστηκαν παράνομα οι περιουσίες των ευαγών ιδρυμάτων (ΕΒΚΑΦ) σε φυσικά πρόσωπα, ωστόσο στα αρχεία υπάρχουν όλες οι σχετικές αποδείξεις σχετικά με αυτές τις παρανομίες.

Σε ομιλία του στην Άγκυρα, σε συνέδριο για το Κυπριακό, με τίτλο «Ο τελευταίος λόγος», ο Τούρκος αντιπρόεδρος ανέφερε ότι το Κυπριακό είναι ιστορικό και νομικό ζήτημα, υποστηρίζοντας ότι με αυτή την αντίληψη πρέπει να προσεγγιστεί και το θέμα των Βαρωσίων.

Ο Φουάτ Οκτάι, αναφέρει ο «Φιλελεύθερος» της Κύπρου, δήλωσε ότι ως αποτέλεσμα της καταγραφής που έγινε από το ψευδοκράτος με τη στήριξη και της Τουρκίας, διαπιστώθηκε ότι στην πλειοψηφία τους τα οικόπεδα είναι περιουσίες των ευαγών ιδρυμάτων. «Αυτά τα οικόπεδα των ευαγών ιδρυμάτων είχαν μεταβιβαστεί παράνομα περί τα 1950 επί αγγλοκρατίας σε άτομα. Στα αρχεία υπάρχουν τα έγγραφα αυτών των παρανομιών», υποστήριξε. Ο Φουάτ Οκτάι πρόσθεσε ότι «η κλειστή πόλη των Βαρωσίων υπό το φως ιστορικών εγγράφων θα ανοίξει για χρήση διασφαλίζοντας την επιστροφή των περιουσιών με δίκαιο τρόπο».

Όσον αφορά την ανατολική Μεσόγειο, ο Τούρκος αντιπρόεδρος σημείωσε ότι η Τουρκία δεν θα κλείσει τα μάτια «στις μονομερείς προσπάθειες της ελληνοκυπριακής πλευράς η οποία νομίζει πως είναι ο μοναδικός ιδιοκτήτης των φυσικών πηγών της υφαλοκρηπίδας του νησιού».


Πηγή