“Μπλόκο” στα θύματα του κυκλώνα από τις Μπαχάμες βάζει ο Τραμπ

μπλόκο

Μέτρα για να μην καταφύγουν στις ΗΠΑ θύματα του κυκλώνα που έπληξε τις Μπαχάμες προτίθεται να πάρει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, όπως προκύπτει από χθεσινές δηλώσεις του, που εντάσσονται στην αντιμεταναστευτική και ρατσιστική πολιτική που σταθερά ακολουθεί.

Οι προσβολές και τα ρατσιστικά σχόλια σε βάρος μεταναστών υποβάλλονται, άλλωστε, συχνά από τον Ντόναλντ Τραμπ. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι οι αμερικανικές αρχές θα πρέπει να προσέχουν ποιους ανθρώπους δέχονται μετά το καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Ντόριαν από τις Μπαχάμες, που άφησε πίσω του ένα ρημαγμένο τοπίο και πάνω από 40 νεκρούς.

“Μπορεί να υπάρχουν πολύ κακοί έμποροι ναρκωτικών” επισήμανε ο Τραμπ, χρησιμοποιώντας ένα πρόσχημα, προκειμένου να εμποδίσει την άφιξη προσφύγων από τις Μπαχάμες στις ΗΠΑ.

“Πρέπει να προσέχουμε πάρα πολύ ποιοι θα γίνουν δεκτοί στο αμερικανικό έδαφος”, είπε ο Τραμπ μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο. “Οι πάντες θα πρέπει να διαθέτουν τα σωστά έγγραφα (…) Οι Μπαχάμες έχουν τεράστια προβλήματα με ανθρώπους που (…) δεν θα έπρεπε να βρίσκονται εκεί. Δεν θέλω να επιτρέψω σε αυτούς τους ανθρώπους, που δεν θα έπρεπε να βρίσκονται στις Μπαχάμες, να έρθουν στις ΗΠΑ, κυρίως τους πολύ κακούς, τα μέλη των συμμοριών και τους πολύ κακούς εμπόρους ναρκωτικών”, εξήγησε.

Το Σαββατοκύριακο έφτασε στη Φλόριντα ένα πλοίο που μετέφερε 1.500 πληγέντες από τις Μπαχάμες. Αρκετές εκατοντάδες από αυτούς όμως δεν κατάφεραν να πατήσουν στο αμερικανικό έδαφος, επειδή δεν διέθεταν βίζα. Ο διευθυντής της συνοριακής αστυνομίας Μαρκ Μόργκαν έκανε λόγο για λάθος.


Πηγή