Επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ και εκλογή νέου προέδρου ζητά ο Νίκος Παπανδρέου

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αίσθηση προκαλεί η δημόσια παρέμβαση του Νίκου Παπανδρέου, ο οποίος ζητά επισήμως «επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ» και εκλογή νέου προέδρου από τη βάση, όπως προβλέπει το καταστατικό του Κινήματος.
Ο πρώην υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, γιος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου, με άρθρο του στο «Βήμα της Κυριακής», προειδοποιεί ότι «όσοι προσπαθούν να αποσιωπήσουν τούτο το δεδομένο ή να βρουν διαδικαστικά τερτίπια για να αποφύγουν ανοικτές εκλογές μόνο κακό στο κόμμα κάνουν. Αλλοιώνουν την γνήσια δημοκρατική παράδοση της παράταξης».
Ζητά συνέδριο του κόμματος τον Δεκέμβριο και κατόπιν εκλογή αρχή από τη βάση και τονίζει ότι «η προσπάθεια «αποπασοκοποίησης» έγινε με μία σειρά αποτυχημένων εγχειρημάτων όπως η «Ελιά», η «Δημοκρατική Συμπαράταξη» και εν τέλει και το «Κίνημα Αλλαγής».
Όπως λέει μεταξύ άλλων, «η παράταξη με την μεγάλη δημοκρατική παράδοση πρέπει και οφείλει στον κόσμο της να αναγεννηθεί. Εάν ξαναγίνουμε ΠΑΣΟΚ, τότε η απήχηση μας και ο ρόλος μας στα πολιτικά δρώμενα της χώρας είναι δεδομένη».
Τι απαντά το επιτελείο Γεννηματά για το συνέδριο ΠΑΣΟΚ
Ερωτηθείς για το πότε θα γίνει το εξαγγελθέν συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου της Φώφης Γεννηματά, Μανώλης Όθωνας, δεν το προσδιόρισε χρονικά, τονίζοντας ότι προτεραιότητα αποτελεί το Κίνημα Αλλαγής: «Η διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ έχει ήδη χρονικά προσδιορισθεί για τον Δεκέμβριο και θα γίνει με τρόπο που ορίζει το πλαίσιο των ομόφωνων αποφάσεων του συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής και μας δεσμεύουν όλους. Με στόχο την προσαρμογή της λειτουργίας του ΠΑΣΟΚ στα νέα δεδομένα που προτάσσουν την πολιτική και οργανωτική λειτουργία του νέου φορέα έναντι των αντίστοιχων λειτουργιών όλων των κομμάτων και των σχημάτων που συμμετέχουν σε αυτό. Το ΠΑΣΟΚ με τις αποφάσεις του συνεδρίου του ήδη από το 2015 είχε την πρωτοβουλία για την δημιουργία νέου φορέα και θα παραμείνει ο βασικός πυλώνας στήριξης του Κινήματος Αλλαγής».


Πηγή