Επιμήκυνση της προθεσμίας για 120 δόσεις ζητάει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών

ΑΜΠΕ

Προτάσεις για τα ασφαλιστικά θέματα κατέθεσε το προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, σήμερα το πρωί, στον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Νότη Μηταράκη.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, συγκεκριμένα, ο σύλλογος ζήτησε για όσους επιχειρηματίες έχουν συσσωρεύσει υποχρεώσεις μέσα στην κρίση, την επιμήκυνση της προθεσμίας της ευνοϊκής ρύθμισης των 120 δόσεων, λόγω της καθυστερημένης ενεργοποίησης της πλατφόρμας και την δημιουργία κινήτρων για την επαναφορά τους στην ενεργό οικονομική δραστηριότητα, καθώς και την ενοποίηση των οφειλών τους στο ΚΕΑΟ/ΕΦΚΑ, ώστε να είναι δυνατή η συνολική ρύθμιση και αποπληρωμή τους.
Ζητήθηκε η θεσμοθέτηση ενός συστήματος επιβράβευσης για τους συνεπείς επιχειρηματίες, η αποκατάσταση της αναλογικότητας στις συντάξεις, καθώς και η θέσπιση ενός ορίου καταβολής ανώτατης κλίμακας έως του ποσού των 1.000 ευρώ.
Τέλος, συζητήθηκε η διαμόρφωση ενός συστήματος που θα διευκολύνει την καταβολή μπόνους στους εργαζομένους, το οποίο μπορεί να αποτελέσει μια έμμεση αύξηση των εισοδημάτων τους χωρίς τεράστιες επιβαρύνσεις, την οργάνωση μιας ομάδας έμπειρων στελεχών, προερχόμενης από τον πρώην ΟΑΕΕ, για την άμεση διεκπεραίωση αιτημάτων υπολογισμού και καταβολής των χιλιάδων εκκρεμών συντάξεων, αλλά και τη στελέχωση των τμημάτων του ΟΑΕΕ με άτομα που προέρχονται από αυτόν και μπορούν να ανταποκριθούν στις πολύπλοκες απαιτήσεις των ασφαλισμένων.
Ο πρόεδρος του ΕΣΑ, Σταύρος Καφούνης, δήλωσε ότι ο σύλλογος θα είναι πάντα στο πλευρό της Πολιτείας για την επίλυση προβλημάτων που απασχολούν την επιχειρηματικότητα.


Πηγή