Γεωργιάδης στον ΣΚΑΪ: Ο Τσίπρας να ζητήσει ο ίδιος Εξεταστική για Novartis

Να καταθέσει ο ίδιος πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση της Novartis προκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και τη Σία Κοσιώνη.
«Βάσει του ελληνικού συντάγματος ο κ. Τσίπρας εάν έχει 60 βουλευτές μπορεί να φέρει ο ίδιος πρόταση για τη διενέργεια εξεταστικής επιτροπής για αυτό το ζήτημα» τόνισε.
«Εν ενεργεία αντεισαγγελέας (σ.σ Αγγελής) κατηγορεί τότε εν ενεργεία υπουργό της κυβέρνησής του ότι έστηνε σκευωρίες κατά των αντιπάλων του, αν έχει πολύ ψηλά την τιμή και την υπόληψη του έπρεπε ο ίδιος να καταθέσει πρόταση, δείχνοντας ότι δεν έχει τίποτε να φοβηθεί» σημείωσε ο υπουργός.
Ο υπουργός χαρακτήρισε «σκευωρία κατά της δημοκρατίας» την υπόθεση ενοχοποίησης πολιτικών προσώπων με αφορμή τη Novartis στην οποία είχε εμπλακεί και ο ίδιος.
Ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε ότι «εξευτέλισαν τις ζωές μας για μεγάλο χρονικό δεχθήκαμε όλη αυτή τη λάσπη τι αισθανόμαστε είναι ένα κεφάλαιο, το τι προβλέπει το σύνταγμα και τι είναι καλό για γη δημοκρατία μας και την Ελλάδα είναι άλλο. Θέλω να δω πρώτα το φάκελο (της Novartis)».
Διευκρίνισε ότι η υπόθεση δεν είναι κυβερνητικό ζήτημα, παραπέμποντας το θέμα στη Βουλή. «Ανυπομονώ να φτάσει στη Βουλή για να διαβάσω την κατάθεση Αγγελή που αφορά και εμένα προσωπικά. Είναι ζήτημα δημοκρατίας για όλους τους Έλληνες… Δεν υπάρχει θέμα ρεβανσισμού, η δυσώδης αυτή ιστορία δεν μπορεί να γίνει προσωπικό ζήτημα των ανθρώπων που ταλαιπωρήθηκαν… Αν διερευνηθεί, και ο τρόπος που θα διερευνηθεί, πρέπει να είναι μόνο στα πλαίσια της προστασίας του δημοκρατικού πολιτεύματος από κάποιον που στο μέλλον θα σκαφθεί να κάνει κάτι ανάλογο» επισήμανε ο υπουργός.


Πηγή