“Γέφυρα” Ερντογάν προς Ιράν: Δεν ευθύνεται για επιθέσεις σε Σ.Αραβία

ερντογάν

Να μη βιαστεί να κατηγορήσει το Ιράν για τις επιθέσεις της 14ης Σεπτεμβρίου εναντίον πετρελαϊκών εγκαταστάσεων στη Σαουδική Αραβία, ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επισημαίνοντας ότι δεν θα ήταν σωστό να πέσει όλο το βάρος στην Τεχεράνη.

«Δεν πιστεύω ότι είναι σωστό να κατηγορούμε το Ιράν», δήλωσε ο Ερντογάν σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News που μεταδόθηκε χθες Τετάρτη, ενώ πρόσθεσε ότι οι επιθέσεις εξαπολύθηκαν από διάφορες περιοχές της Υεμένης.

«Δεν θα ήταν ο σωστός δρόμος να ρίξουμε όλο το βάρος στο Ιράν. Διότι τα στοιχεία που διαθέτουμε δεν οδηγούν απαραιτήτως σε αυτό το συμπέρασμα», πρόσθεσε, ρίχνοντας “γέφυρα” προς τη γειτονική με την Τουρκία χώρα.

Οι ΗΠΑ, μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες και η Σαουδική Αραβία έχουν κατηγορήσει το Ιράν για την επίθεση αυτή και όχι τους σιίτες αντάρτες Χούτι της Υεμένης που έχουν ανακοινώσει ότι αναλαμβάνουν την ευθύνη.

Να σημειωθεί ότι χθες ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας Άντελ αλ Τζουμπέιρ δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι το Ριάντ βρίσκεται σε διαβουλεύσεις «με φίλους και εταίρους για τα επόμενα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει».


Πηγή