Καραγεωργόπουλος για Εξάρχεια: “Ας είμαστε ειλικρινείς με τους εαυτούς μας”

Με καυστική ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο γνωστός συνδικαλιστής Δημήτρης Καραγεωργόπουλος με αφορμή την πρόσφατη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στα Εξάρχεια, ασκεί τη δική του κριτική κατά των δυνάμεων που εκμεταλλεύονται τη περιοχή, κατά της εκτελεστικής εξουσίας και προτρέπει όλους μας σε αυτοκριτική. Αναλυτικά η ανάρτησή του:

Ας είμαστε για μια φορά ειλικρινείς με τους εαυτούς μας.

Οι συνάνθρωποι που στοιβάζονταν κάτω από άθλιες συνθήκες στα υπό κατάληψη κτίρια των Εξαρχείων, δεν διαβιούσαν με αξιοπρέπεια. Για την ακρίβεια φυλακισμένους και δίχως ίχνος δικαιωμάτων και αξιοπρέπειας τους είχαν τα «καλόπαιδα» εκεί. Προϊόν πολλαπλούς εκμετάλλευσης και μάλιστα σε καθεστώς ομηρείας, τρομοκρατίας και εκβιασμού ήταν.

Το μήνυμα ήταν σαφές με το «καλωσήρθατε», για καθέναν και καθεμία ταλαίπωρους και κυνηγημένους από την πατρίδα τους (βλ. φώτο)… «Φωτιές παντού», «εδώ δεν είναι διακοπές», «και μην ξεχάσετε να σκοτώσετε τους μπάτσους», «ολική καταστροφή» και πάει λέγοντας. Στρατώνες κράτησης και εκπαιδευτήρια παραβατών φτωχοδιαβόλων είχαν δημιουργήσει εκεί πέρα και όχι…«κέντρα φιλοξενίας» όπως επιχειρούν να περάσουν κάποιοι…που φτάνουν μέχρι και τις παρυφές του Κοινοβουλευτισμού.

Από την άλλη, τα κτίρια αυτά ανήκαν σε κάποιους ανθρώπους ιδιώτες, που είχαν ή μπορεί και να μην είχαν και τόση ανάγκη τις όποιες προσόδους από την εκμίσθωσή τους. Σε αυτούς ποιος θα πληρώσει τη ζημιά; Αααα ξέχασα…καλά να πάθουν οι «τσιφλικάδες»…το αστικό κράτος να πληρώσει (δηλαδή εμείς)…

Ας είμαστε λοιπόν ειλικρινείς με τους εαυτούς μας.

Τα Εξάρχεια έχουν πάψει προ πολλού να εκπέμπουν μήνυμα ελευθερίας, αλληλεγγύης και αντίστασης απέναντι σε κάθε μορφής εξουσίας. Η αναρχεία κηδεύτηκε. Για την ακρίβεια οι άνθρωποι που εξέπεμπαν ένα τέτοιο μήνυμα και έναν τέτοιο συμβολισμό, είτε εκδιώχθηκαν, είτε απειλήθηκαν από τα μπάχαλα, τους ναρκέμπορους, τους προαγωγούς και τους διακινητές ανθρώπινων ψυχών. Την τελευταία 15ετια, σκληροί παραβατικοί φόρεσαν αντιεξουσιαστικό μανδύα, προκειμένου να προωθήσουν ανενόχλητοι τις χρυσές τους μπίζνες στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Ας είμαστε ειλικρινείς με τους εαυτούς μας.

Ας εστιάσουμε στο ποια θα είναι η τύχη των ψυχών που βρέθηκαν έγκλειστες μέσα στα κτίρια. Ας ασκήσουμε κοινωνικό έλεγχο στην Εκτελεστική εξουσία, για την τήρηση των διεθνών κανόνων γύρω από τα ανθρώπινα δικαιώματα. Μην μείνουμε στην επιχείρηση αυτή καθαυτή της ΕΛΑΣ ή σε έναν φασίστα ειδικό φρουρό που εξέθεσε live τον τυποτένιο χαρακτήρα του.

Χρήσιμοι στην κοινωνία και στους ανθρώπους που βρέθηκαν στοιβαγμένοι μέσα στα κτίρια, θα είμαστε από τούδε και στο εξής. Για να μας δω…

Ας είμαστε επιτέλους ειλικρινείς με τους εαυτούς μας!