Τραμπ: Μέλη των G7 θέλουν την Ρωσία στην ομάδα τους

τραμπ

Κάποια μέλη της Ομάδας των Επτά (G7) ενδιαφέρονται να προσκαλέσουν την Ρωσία να επιστρέψει στην ομάδα, μετά από πέντε χρόνια απουσίας της λόγω των εντάσεων στην Κριμαία, δήλωσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Την αποκάλυψη ότι μέλη των G7 θέλουν η Ρωσία να επιστρέψει στην ομάδα τους, έκανε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι πραγματοποίησε συζήτηση το Σάββατο με άλλα μέλη των G7 σχετικά με τη δυνατότητα να προσκληθεί η Ρωσία πίσω στην ομάδα.

«Νομίζω ότι αυτή είναι μια υπόθεση σε εξέλιξη: Έχουμε πολλούς ανθρώπους που θα ήθελαν να δουν τη Ρωσία πίσω, ότι θα ήταν επωφελές για πολλά πράγματα στον κόσμο. Νομίζω ότι θα ήταν κάτι θετικό. Άλλοι άνθρωποι συμφωνούν μαζί μου και είναι κάτι που συζητάμε», δήλωσε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους όταν ρωτήθηκε αν άλλα μέλη της G7 θα ενθάρρυναν τη Ρωσία να επιστρέψει στη διακρατική ομάδα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν ανέφερε ποιος συμφώνησε συγκεκριμένα μαζί του, στην πρόσκληση της Ρωσίας πίσω στην ομάδα των G7 και ποιος διαφώνησε, λέγοντας ότι ίσως η κατάσταση θα παραμείνει όπως είναι, χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας στην οργάνωση των κρατών.


Πηγή