Τον έλεγχο των ΑΕΙ από “πανεπιστημιακή αστυνομία” προτείνει ο Γ. Βαρουφάκης!

έλεγχο

Την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου με τη σύσταση ειδικού σώματος “πανεπιστημιακής αστυνομίας” υποστήριξε χθες στη Βουλή ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση για το διυπουργικό νομοσχέδιο, και εμφανιζόμενος ως δήθεν υπερασπιστής του πανεπιστημιακού ασύλου και της ακαδημαϊκής ελευθερίας, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 πρότεινε ευθέως την αστυνόμευση των χώρων της τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης με τη δημιουργία “πανεπιστημιακής αστυνομίας” από ένστολους που θα θέσουν υπό τον έλεγχό τους κάθε δραστηριότητα σ’ αυτούς.

Ο Γ. Βαρουφάκης αναφέρθηκε και σε περιστατικό κατάληψης στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, κατά τη διάρκεια μαθήματός του, λέγοντας πως ζήτησε από τους φοιτητές που το παρακολουθούσαν να αντιδράσουν έναντι των καταληψιών. Εντούτοις, όπως ο ίδιος είπε, οι φοιτητές απέρριψαν την πρότασή του και το μάθημα συνεχίστηκε, χωρίς καμιά ενόχληση από τους καταληψίες.

“Αν δεν δημιουργηθεί μια τέτοια υπηρεσία, δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι”, υποστήριξε ο Βαρουφάκης, προσθέτοντας ότι “η πρώτη μέριμνα της πολιτείας θα έπρεπε εδώ και χρόνια να είναι η δημιουργία αυτής της πανεπιστημιακής υπηρεσίας”, εμφανίζοντάς την σαν υπηρεσία δήθεν “διαφύλαξης και περιφρούρησης του ασύλου”.


Πηγή